Dubrovački HNS se pita: Gdje je nestao Grad, gdje se sakrila Turistička zajednica?
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
8.7°C
Vrijeme za 14.04.2021.
14.04.2021. Danas
Max. 13°C Min. 8°C
Vrijeme za 15.04.2021.
15.04.2021. Cet
Max. 15°C Min. 6°C
Vrijeme za 16.04.2021.
16.04.2021. Pet
Max. 16°C Min. 6°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,878948
GBP
GBP
8,762479
USD
USD
6,365948
EUR
EUR
7,571658
Dubrovački HNS se pita: Gdje je nestao Grad, gdje se sakrila Turistička zajednica?
02.03.2021 | Politika
TURIZAM I KRIZA

Dubrovački HNS se pita: Gdje je nestao Grad, gdje se sakrila Turistička zajednica?

Autor: Libero Portal
Foto: HNS
Iako bi nakon prošle katastrofalne turističke sezone bilo očekivano da se većina gradskih tvrtki i ustanova među prvima prijavi na program Safe stay in Croatia, oni kao da ni ne znaju za njegovo postojanje-smatra HNS

Priopćenje HNS podružnice Dubrovnik prenosimo u cijelosti:

 

"Iako bi nakon prošle katastrofalne turističke sezone bilo očekivano da se većina gradskih tvrtki i ustanova među prvima prijavi na program Safe stay in Croatia, oni kao da ni ne znaju za njegovo postojanje. Riječ je o ključnom projektu stjecanja nacionalne oznake sigurnosnih protokola u turizmu i ugostiteljstvu, a koja bi trebala turistima jasno pokazati koje destinacije i tvrtke i ustanove u njima poštuju posebne protokole kako bi njihov odmor bio siguran.

 

I dok su taj projekt kojeg vodi Ministarstvo turizma prigrlili gradovi i općine diljem države, a posebice u jadranskim gradovima, nažalost mnoge naše gradske i s Gradom povezane tvrtke i institucije nisu prijavljene u ovoj nacionalnoj bazi. Svijetle iznimke su Dom Marina Držića, KMD, Umjetnička galerija, Muzej domovinskog rata i Dubrovački muzeji. Ali na popisu zato ne nalazimo ključne tvrtke ili ustanove: Zračnu luku Dubrovnik, Luku Dubrovnik, Autobusni kolodvor pa čak niti Turističku zajednicu Grada i informativne urede.

 

Iako su gradonačelniku Frankoviću puna usta priče o aktivnostima koje će pridonijeti ostvarenju boljih turističkih rezultata te dok on kritizira prijedlog HNS-a o osnivanju stručnog stožera za povratak turizma i života u grad uz obrazloženje da postoji Turističko vijeće, danas jasno vidimo kako on i njegovi suradnici nisu sposobni koristiti niti rješenja ponuđena na dlanu. U vremenima bez betona, u vremenima zdravstvene i egzistencijalne krize oni jednostavno nemaju ništa za ponuditi Gradu ni našim sugrađanima. A nama samo ostaje pitati se – gdje je nestao Grad, gdje se sakrila Turistička zajednica?", potpisuje HNS podružnica Dubrovnik. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji