slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
27.3°C
Vrijeme za 06.07.2020.
06.07.2020. Danas
Max. 30°C Min. 27°C
Vrijeme za 07.07.2020.
07.07.2020. Uto
Max. 32°C Min. 23°C
Vrijeme za 08.07.2020.
08.07.2020. Sri
Max. 28°C Min. 21°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,113450
GBP
GBP
8,383428
USD
USD
6,732124
EUR
EUR
7,560175
Branko Bačić odgovorio Miru Kovaču: 'Franjo Tuđman bi ratificirao Istanbulsku konvenciju'
13.02.2020 | Politika
UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Branko Bačić odgovorio Miru Kovaču: 'Franjo Tuđman bi ratificirao Istanbulsku konvenciju'

Autor: Libero Portal
Foto: Ivan Jukić/ Libero portal
''Ne znam zbog čega Miro pokušava uljepšavati vlastitu prošlost."

Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić u intervjuu za Dnevnik.hr otkrio je kako nije zadovoljan početkom unutarstranačkih izbora, a imao je i poruke za protukandidate.

 


Na pitanje je li u HDZ-u početo rat do istrebljenja, Bačić je odgovorio da nije već da su počeli unutarstranački izbori. ''Ja nisam sretan uvodom, mislim da nijedan član HDZ-a ne očekuje da se početne trzavice ne primire i da vodimo računa da takvim nastupima radimo štetu sebi i stranci'', rekao je Bačić koji se kandidirao za potpredsjednika HDZ-a.

 


'Mislim da je prvi udar za nama i da smo svjesni da moramo stati na loptu'', rekao je šef Kluba. Za sebe kaže da je već 30 godina u stranci i da ne može sada u 15 dana promijeniti sliku o sebi među članovima. Za ekipu oko Mire Kovača kaže da je prešla granicu pristojnosti. ''Kleveta o velikom vođi, faraonu i Josipu Brozu ne da ne stoji nego je neprimjerena'', rekao je Branko Bačić.

 


''Taj tim za promjene u prvih nekoliko sati kampanje uputio je ružnije i oštrije riječi prema nama, stranačkim prijateljima nego u tri i pol godine u Saboru prema bilo kojem oporbenom zastupniku koji je vrlo ružno govorio i o stranci i o vodstvu HDZ-a'', rekao je. ''Nisam čuo da su ni Kovač, ni Stier, ni MIlijan ijednom reagirali, a bilo je momenata kad se vrlo ružno napadala stranka'', kaže.

 


Rezolutno je odbacio opetovane tvrdnje Kovačeve Opcije za promjene da Kovač nije zagovarao Istanbulsku konvenciju. ''Ne znam zbog čega Miro pokušava uljepšavati vlastitu prošlost. Ja mu to ne zamjeram, dapače, to je bio program HDZ-a, program Kolinde Grabar-Kitarović za njen prvi mandat'', rekao je. Podsjetio je da je Kovač oštro spočitavao SDP-u što nisu ratificirali konvenciju. Što ako je morao, pitali smo Bačića. ''Da se nije slagao s tim bio bi se maknuo. Ako je morao, a nije se slagao s tim, to govori o njemu'', poručio je. Također je rekao da je to pisalo u programu HDZ-a koji je pisao Davor Ivo Stier. Kaže da nikada nitko od njih nije govorio protiv ratifikacije, pa se čudi što se Stier i Kovač ograđuju od nje. Otkrio je da je Kovač na skupštini EPP-a u Bruxellesu podržao preporuku da svim državama u kojima su sestrinske stranke na vlasti ubrzaju ratifikaciju.

 


Na pitanje hoće li nakon svega podijeljene opcije moći zajedno odgovorio je da on nije htio odgovarati na vruće. ''Znam da ako stvorimo veliki jaz i pukotinu da će biti teško to sastaviti'', rekao je.
Rekao je da on HDZ vidi kao središnju, narodnjačku, demokršćansku, domoljubnu i državotvornu stranku nikako desnije nego što je sad. Tvrdi da je HDZ danas tamo gdje ga je stavio Franjo Tuđman – na desni centar.

 


''Apsolutno sam siguran da bi i Franjo Tuđman bio za ratifikaciju Istanbulske konvencije. Uopće oko toga ne dvojim'', rekao je.
Uvjeren je da će HDZ na parlamentarnim izborima biti relativni pobjednik. Smatra da suradnju prvo trebaju ponuditi strankama desnog političkog spektra.

 

Više pročitajte OVDJE.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji