umjereno jak vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
19.4°C
Vrijeme za 24.05.2020.
24.05.2020. Danas
Max. 24°C Min. 18°C
Vrijeme za 25.05.2020.
25.05.2020. Pon
Max. 24°C Min. 16°C
Vrijeme za 26.05.2020.
26.05.2020. Uto
Max. 21°C Min. 16°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,149417
GBP
GBP
8,462819
USD
USD
6,954433
EUR
EUR
7,573377
MOST:
30.09.2019 | Politika
VAŽNA TEMA

MOST: "Pozivamo Poreznu upravu da žurno izvrše nadzor nad imovinom Dubravke Šuice!"

Autor: Libero Portal
Foto: EP
Napominju kako je ovo savršena prilika za Dubravku Šuicu i HDZ da činjenicama demantiraju napise i ušutkaju udruge i medije za koje tvrde da šire „fake news“ o njezinoj imovini

Priopćenje Most NL Dubrovačko-neretvanske županije prenosimo u cijelosti:

 

"Most NL Dubrovačko-neretvanske županije reagirao je na činjenicu da Dubravka Šuica, bivša gradonačelnica Dubrovnika i saborska zastupnica, a danas hrvatska kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju ne želi pokazati svoju imovinsku karticu i otkriti porijeklo svoje imovine.

 

„Smatramo da je ovo za građane Dubrovnika puno važnija tema od one hoće li gradonačelnik Dubrovnika pružiti ruku gradonačelniku Trebinja, dok pola Trebinja radi u Dubrovniku, a pola HDZ-a redovito uživa u delicijama s one strane granice. Sigurno nije irelevantno hoće li sutra možda neki europski mediji pisati kako političarka iz Dubrovnika nije izabrana na mjesto potpredsjednice Europske komisije jer nije mogla dokazati podrijetlo svoje desetke milijuna kuna vrijedne imovine. Stoga pozivamo nadležnu ispostavu Porezne uprave u Dubrovniku da žurno izvrši nadzor nad podrijetlom imovine moguće buduće potpredsjednice Europske komisije te da o tome svemu izvjesti javnost“, ističu u Mostu Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Napominju kako je ovo savršena prilika za Dubravku Šuicu i HDZ da činjenicama demantiraju napise i ušutkaju udruge i medije za koje tvrde da šire „fake news“ o njezinoj imovini.

 

„Još je više začuđujuće kako dubrovački HDZ daje podršku politici skrivanja činjenica koju vodi njihova vrhuška, a ne zalaže se za transparentno i jedino moguće rješenje ove situacije, a to je poziv na objavu imovinskih kartica i utvrđivanje eventualnog nerazmjera imovine. Osobito zato što koriste svaku priliku da se javno ograde od Dubrovačkog dogovora i svih afera koje ni danas nisu razriješene, a u kojima je jedan od glavnih aktera bila upravo Dubravka Šuica, a riječ je o Golfu na Srđu, javnoj garaži Ilijna Glavica, prenamjeni zemljišta na Nuncijati..“, napominju u Mostu Dobrovačko- neretvanske županije.

 

Naglašavaju kako je ovako visoka funkcija bivše gradonačelnice Dubrovnika iznimna čast i trebala bi otkloniti svaku sumnju u porijeklo svoje imovine, podastiranjem imovinske kartice", navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Most NL Dubrovačko-neretvanske županije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji