umjeren vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
25.5°C
Vrijeme za 06.08.2020.
06.08.2020. Danas
Max. 21°C Min. 21°C
Vrijeme za 07.08.2020.
07.08.2020. Pet
Max. 27°C Min. 21°C
Vrijeme za 08.08.2020.
08.08.2020. Sub
Max. 29°C Min. 24°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,937579
GBP
GBP
8,298266
USD
USD
6,296998
EUR
EUR
7,467610
HDZ: Milanović ne može biti dobar predsjednik jer nije bio dobar premijer
03.01.2020 | Politika
ZADNJE OBRAĆANJE PRIJE IZBORA

HDZ: Milanović ne može biti dobar predsjednik jer nije bio dobar premijer

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Kolinda Grabar-Kitarović je po njihovom mišljenju tijekom prvog mandata i više nego opravdala povjerenje građana

Županijski HDZ je danas održao posljednju konferenciju za medije prije drugog kruga predsjedničkih izbora u nedjelju 5. siječnja.

 

 

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije Branko Bačić i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić kazali su kako Milanović ne može biti dobar predsjednik jer nije bio dobar premijer te su pobrojali sve njegove propuste kad je u pitanju Dubrovačko-neretvanska županija, a potom pozvali građane da u još većem broju nego u prvom krugu podrže Kolindu Grabar-Kitarović koja je po njihovom mišljenju tijekom prvog mandata i više nego opravdala povjerenje građana.

 

 

Branko Bačić podsjetio je da je aktualna predsjednica ne prethodnim izborima osvojila podršku 58 posto građana Dubrovačko-neretvanske županije na čemu je i zahvalio građanima.

 

 

"Vladu Zorana Milanovića, Svjetski gospodarski forum proglasio je šestom najneuspješnijom Vladom na svijetu. Uz to, podsjećam javnost na njegove stavove o Hrvatskoj kao slučajnoj državi, o ne priključivanju vukovarskoj Koloni sjećanja, da ne govorim ne sudjelovanje u Danu pobjede u Kninu jer se prema njemu tamo više veliča SAO Krajina, nego naša pobjeda. Milanović je smatrao da se Republika Hrvatska ne treba svađati s Bosnom i Hercegovinom zbog dva kamena u Malostonskom zaljevu. To nisu dva beznačajna kamena, već Veliki i Mali Škoj, koji teritorijalno, katastarski i zemljišno-knjižno pripadaju Republici Hrvatskoj i za njih se treba boriti, kao i za svaki komadić našeg teritorija. Isto tako, niti Zoran Milanović na poziciji premijera, niti Vesna Pusić s pozicije ministrice vanjskih poslova nisu smatrali potrebnim reagirati na izjavu direktora Uprave za nekretnine Crne Gore, kad je rekao da je Prevlaka sporan dio teritorija između naše dvije države. I na to smo mi kao županijska organizacija reagirali i sazvali konferenciju za medije na Prevlaci na kojoj smo oštro osudili izjavu dužnosnika susjedne države te potvrdili da je pripadnost Prevlake Hrvatskoj neupitna. Reagirali smo i na inicijativu eksploatacije ugljikovodika na Jadranu, po kojoj bi se platforme nalazile na moru svega deset kilometara od Straduna. Tad smo napravili interpelaciju u Saboru, kao bi javnost upoznali s tom štetnom inicijativom. Kad s pozicije građana ove županije gledam rad Zorana Milanovića mi nikako ne možemo dati podršku Zoranu Milanoviću. S druge strane, glas ćemo dati Kolindi Grabar – Kitarović, jer je svoje poslove odlično odradila. Kao vrhovna zapovjednica Oružanih snaga vratila je svim našim vojnicima dostojanstvo, dignitet i materijalna prava. Također, naš međunarodni ugled jedna od bitnih ovlasti predsjednika nikad nije bio bolji", govorio je Branko Bačić.

 

Više u vijestima Libertas televizije u 17:30 sati!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji