potpuno oblačno, jak vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.6°C
Vrijeme za 05.12.2020.
05.12.2020. Danas
Max. 14°C Min. 13°C
Vrijeme za 06.12.2020.
06.12.2020. Ned
Max. 18°C Min. 12°C
Vrijeme za 07.12.2020.
07.12.2020. Pon
Max. 14°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,960985
GBP
GBP
8,344711
USD
USD
6,197009
EUR
EUR
7,543619
Dujmović i Obradović:
03.07.2020 | Politika
ZAVRŠNO OBRAĆANJE HNS-a

Dujmović i Obradović: "Spremni smo na borbu za jug Hrvatske!"

Autor: Libero Portal
Foto: HNS
„Hrvatska se voli radom, a mi od rada ne bježimo i osigurat ćemo projekte za jug Hrvatske“

Kandidati Hrvatske narodne stranke na listi broj 10 u X. izbornoj jedinici zaključili su predizbornu kampanju pozivom građanima da izađu na izbore i podrže svog čovjeka – Valentina Dujmovića, jedinog dubrovačkog nositelja liste.

 

Na konferenciji su kandidati još jednom istaknuli ključne smjernice programa kojemu je u fokusu borba za privlačenje projekata za jug Hrvatske te teme poput nedostatka kvalitetne strategije, planiranja i poticaja kojima bi se privukli investitori u proizvodnju, zelenu i IT industriju.

 

„Nemamo često lokalnog čovjeka kao nositelja liste i onoga tko prepoznaje stvarne probleme. Dubrovnik i Dalmacija su dugi niz prepušteni sami sebi i vrijeme je da u Zagreb ode čovjek koji razumije i zna što treba ljudima na jugu. Žao mi je da se i i u ovoj kampanji većina kandidata na listama bavila osobnim obračunima i politiziranjem, a ne onime što stvarno muči građane.“, rekao je Dujmović.

 

Svojim je dosadašnjim radom Dujmović je pokazao da zna i može odraditi projekte koji su od velike važnosti za lokalnu zajednicu. Neki od tih projekata su pročistač pitke vode u Dubrovniku te izgradnja kanalizacijskog sustava „Komarna – Neum – Mljetski kanal“, koji je inicirao kako bi se riješio problem sa septičkim jamama na stonskom području. Također, u tijeku je realizacija „Donje Neretve“, projekta kojim će zaustaviti daljnje zaslanjivanje tla ispiranjem slatkom vodom, što je ključno za održavanje poljoprivredne proizvodnje. Najavio je i važan projekt obnove starih, tradicijskih kamenih kuća s ciljem očuvanja vrijedne baštine dalmatinskih kamenih kuća i osiguravanja novog zamaha zaleđu i razvoju drugačijeg oblika turizma, onakvoga kakav je u današnjim okolnostima i najtraženiji. Zbog toga će se zalagati za osiguravanje podrške države u omogućavanju rješavanja ključnih problema koje muče vlasnike takvih nekretnina, jer u takvoj vrsti obnove vlasnici kuća nailaze na brojne probleme koji se najčešće odnose na rješavanje imovinsko pravnih odnosa, strogih pravila konzervatora i mogućnosti financiranja cijelog projekta renoviranja.

 

„Dovest ćemo i provesti projekte koji su bitni za lokalnu zajednicu, a koje čekamo desetljećima. HNS je uvijek išao istim smjerom - naprijed. Uvijek smo birali građansku, tolerantnu i liberalnu opciju, a s našim partnerima smo radili isključivo na projektima za dobrobit svih građana Hrvatske. Takav je na primjer program subvencioniranja stambenih kredita koji je proveo ministar graditeljstva Predrag Štromar i kojim se izravno pomaže otplatu stambenog kredita pri kupnji stana ili kuće, odnosno kredita za izgradnju kuće u trajanju od pet godina. Upravo ta mjera je pomogla da više od 9410 obitelji ima osiguran krov nad glavom.“, ističe Dujmović.

 

Dujmović i Obradović.jpeg

 

„Važno je da građani Hrvatske razumiju da je važno izaći na izbore i birati svoga čovjeka, jer je u demokratskom društvu to jedini način na koji možemo utjecati na našu sredinu i dati doprinos da se stvari pomaknu prema naprijed. Hrvatska se voli radom, a moji kolege i ja ne bojimo se rada. Samo je potrebno inicijative i poduzetnosti i stvari se mogu promijeniti. Siguran sam da će građani to prepoznati jer – spremni smo na borbu za jug Hrvatske!“, zaključio je Dujmović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji