Članovi Spasilačkog kluba „Neptun“ ostvarili su veslački rezultat karijere (FOTO)
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
31.1°C
Vrijeme za 31.07.2021.
31.07.2021. Danas
Max. 30°C Min. 25°C
Vrijeme za 01.08.2021.
01.08.2021. Ned
Max. 30°C Min. 24°C
Vrijeme za 02.08.2021.
02.08.2021. Pon
Max. 28°C Min. 24°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,968904
GBP
GBP
8,811615
USD
USD
6,306287
EUR
EUR
7,501328
Članovi Spasilačkog kluba „Neptun“ ostvarili su veslački rezultat karijere (FOTO)
09.09.2019 | Sport
EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Članovi Spasilačkog kluba „Neptun“ ostvarili su veslački rezultat karijere (FOTO)

Autor: Libero Portal
Foto: GDCK Dubrovnik
Utrka koju su Toni i Lovro veslali u kojoj su u „B“ finalu osvojili prvo mjestu ocijenjena je kao fenomenalan rezultat za dubrovački veslački klub „Neptun“ i njegovu srčanu mladost

Toni Crnjak i Lovro Čondrić osvojili su 7. mjesto u utrci dvojca na pariće na Europskom prvenstvu u veslanju za veslače do 23 godine koje je održano u grčkom gradu Ioannini. Utrka koju su Toni i Lovro veslali 8. rujna 2019. godine u kojoj su u „B“ finalu osvojili prvo mjestu ocijenjena je kao fenomenalan rezultat za dubrovački veslački klub „Neptun“ i njegovu srčanu mladost. Oni dvojica ove su godine postali seniorski prvaci države, što im je osiguralo put u Grčku, a veslačkom klubu „Neptun“ donijeli prvu državnu zlatnu seniorsku medalju od Hrvatske samostalnosti. 

 

Toni i Lovro bit će zapisani i u analima veslačkog kluba „Neptun“ kao prva posada u skoro sto godina dugoj povijesti koja je u seniorskoj kategoriji nastupila na Europskom prvenstvu u reprezentativnom dresu. Osim što su strastveni veslači Toni i Lovro članovi su i volonteri Dubrovačkog Crvenog križa.

 

Skoro svako jutro može ih se vidjeti na ranim jutarnjim treninzima u Gruškoj luci i rijeci Ombli. Tijekom ljetnih mjeseci, nakon napornih jutarnjih treninga, rade na dubrovačkim plažama kao spasioci, a Toni je skoro postao zaštitno lice otoka Lokruma. Toni i Lovro volontiraju na projektima Dubrovačkog Crvenog križa posebno vezano uz Službu spašavanja života na vodi.

 

Dubrovački Crveni križ kroz Službu spašavanja života na vodi provodi preventivne akcije kao što su edukacija djece o sigurnom ponašanju na moru kroz „Kodove sigurnosti na vodi“, tečaj „Slučajni spasioc“ i „Spasioc junior“, „Školica plivanja za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja“ te testiranje plivačkih vještina za učenike prvih i drugih razreda osnovne škole i „Školu plivanja“ za djecu koja žele usavršiti svoje plivačke vještine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji