pretežno vedro, vjetrovito
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
28.9°C
Vrijeme za 23.07.2019.
23.07.2019. Danas
Max. 32°C Min. 26°C
Vrijeme za 24.07.2019.
24.07.2019. Sri
Max. 33°C Min. 24°C
Vrijeme za 25.07.2019.
25.07.2019. Cet
Max. 30°C Min. 23°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
+0.28%
CHF
CHF
6,701274
-0.30%
GBP
GBP
8,206752
+0.18%
USD
USD
6,581790
-0.01%
EUR
EUR
7,382794
Mladi Dubrovčanin u borbi za zdrave životne navike i ideale
09.07.2019 | Sport
NOVI HEALTH&FITNESS PROJEKT

Mladi Dubrovčanin u borbi za zdrave životne navike i ideale

Autor: Libero Portal
Foto:
Fitness trener Borna Butijer potiče ljude na tjelesnu aktivnost

Fitzone.hr tim1.jpg

 

Novi health&fitnes projekt Fitzone.hr ugledao je svjetlo dana u nedjelju, 7. srpnja. Projekt koji objedinjuje osobno trenerstvo, grupne treninge, korporativni fitnes, radionice i savjetovanje te edukativni YouTube kanal pokrenuo je mladi osobni trener i fitnes influencer Borna Butijer s ciljem educiranja i poticanja što većeg broja ljudi na tjelesnu aktivnost i zdrave životne navike.

 

U sklopu Fitzone.hr projekta tako će se moći naći raznolik rekreativan sadržaj, rehabilitacija, nutricionističko savjetovanje te mnoštvo savjeta i informacija vezanih za aktivan životni stil, uravnoteženu prehranu, motivaciju i zdrav mindset.

 

Istraživanja pokazuju da je Hrvatska u samom vrhu europskih zemalja po broju pretilih osoba, a čak 35% djece ima prekomjernu težinu. Tome u prilog ide prvenstveno današnji sjedilački način života, vrijeme provedeno pred ekranima, nekvalitetna prehrana, manjak tjelesne aktivnosti te drugačije životne navike. Umjesto da su u prirodi i na igralištima, ljudi, prije svega djeca i mladi, danas svoje slobodno vrijeme provode ispred ekrana i na društvenim mrežama.

 

“Taj negativan trend sve više raste, djeca su prikovana za ekrane, sva komunikacija se odvija preko mobitela, svakodnevno su izložena Instagramu, Facebook-u, nekvalitetnom sadržaju i informacijama te pogrešnim idealima, što stvara iznimno nezdravo fizičko, a i psihičko okruženje za rast i razvoj pojedinca.” rekao je osnivač projekta Borna Butijer, koji želi sa svojim mladim timom putem edukativnog YouTube kanala, raznih radionica i programa približiti zdravi način života i tjelesnu aktivnost mlađoj populaciji.

 

“Na društvenim mrežama nas prati skoro 100.000 ljudi, od čega većina mladih između 16-34 godine, koji nas svakodnevno kontaktiraju s upitima i zbog toga osjećamo ogromnu odgovornost prema njima” dodao je Borna. U sklopu Fitzone.hr projekta žele predstaviti cjelovitu uslugu te promovirati uravnoteženi pristup sportskoj aktivnosti i zdravom načinu života svim generacijama, a preko YouTube kanala, educirati s kvalitetnim sadržajem, usmjeriti, potaknuti te mlade uvesti u svijet sporta, fitnessa i rekreacije.

 

Iako su mali i mlad tim, sanjaju velike snove. U suradnji sa svojim partnerima Lidlom Hrvatska, Under Armourom te Golden Gymom u planu imaju brojne sportsko-edukativne projekte, među kojima će biti i izrazito zanimljive i aktualne radionice na teme poput

 

“Utjecaja društvenih mreža na percepciju tjelesne aktivnosti i vlastitog tijela”. Nedvojbeno ovaj cjeloviti i drugačiji pristup promišljanja zdravih životnih navika i tjelesne aktivnosti predstavlja pravo osvježenje, a više informacija o projektima i događanjima možete pronaći na službenoj web stranici Fitzone.hr te društvenim mrežama.

 

Program vježbanja za žene.jpg

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji