Stotinu mladih uz Aktivnu Hrvatsku iz Metkovića šalje poruku o važnosti redovne tjelesne aktivnosti
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
21.7°C
Vrijeme za 21.09.2023.
21.09.2023. Danas
Max. 25°C Min. 24°C
Vrijeme za 22.09.2023.
22.09.2023. Pet
Max. 26°C Min. 24°C
Vrijeme za 23.09.2023.
23.09.2023. Sub
Max. 26°C Min. 17°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,9601
GBP
GBP
0,86530
USD
USD
1,0702
Stotinu mladih uz Aktivnu Hrvatsku iz Metkovića šalje poruku o važnosti redovne tjelesne aktivnosti
27.08.2023 | Sport
PRED NOVU ŠKOLSKU GODINU

Stotinu mladih uz Aktivnu Hrvatsku iz Metkovića šalje poruku o važnosti redovne tjelesne aktivnosti

Autor: Libero Portal
Foto: Aktivna Hrvatska
Iako su zadnji dani ljetnih praznika, više od stotinu djeca i mladih iz Metkovića šalje poruku o važnosti redovne tjelesne aktivnosti. Vodeći hrvatski sportsko – edukativni projekt Aktivna Hrvatska cijeli mjesec rujan posvećuje većoj brizi za aktivnost mladih. Čak je 35 % osmogodišnjaka u Hrvatskoj pretilo!

„Pred sam početak nove školske godine djecu je potrebno i mentalno i tjelesno pripremiti za obaveze koje su pred njima. Mi ćemo kroz projekt cijelu jesen ukazivati na porazne statistike koje govore koliko je mladih u Hrvatskoj neaktivno i koliko će ih u skorije vrijeme to postati!“ – izjavila je voditeljica trenerskog tima Lukrecija Dragić, dok je kineziolog Patrik Kramarić poručio: „Djeca bi u danu trebala biti aktivna minimalno 120 minuta. Zbog pretjerane upotrebe elektroničkih uređaja, djeca sve češće dolaze na treninge s ozljedama vrata te s motoričkim poteškoćama uzrokovanih njima!“

 

Hrvatska je sedma zemlja po pretilosti mladih od 39 zemalja Europe. Zabrinjavajuće je da prvih sedam mjesta drže zemlje Mediterana. Čak 42 % dječaka koji žive uz more je pretilo, a djevojčice s Mediterana također su prve po pretilosti. 

 

Uz građane Metkovića, Športska zajednica Grada Metkovića i njen predsjednik Ante Zovko okupili su djecu i mlade koji su odradili jednosatni trening pod vodstvom kineziologa Lukrecije Dragić i Patrika Kramarića s Kineziološkog fakulteta iz Zagreba. Program u Gradskom parku vodila je ambasadorica projekta Renata Sopek. U aktivnom jutru sudjelovali su Udruga lađarica Gusarice, Biciklistički klub Metković i Relaks, Rukometna akademija Jerkovac, Ženski nogometni klub Neretva, Ženski rukometni klub Metković i vježbači iz teretama U- Gym The te body club te Fitness cluba Step.

 

„Projekt Aktivna Hrvatska konačno je stigao u Metković. Ovo je grad sporta i vrhunskih sportaša. Danas šaljemo poruku Hrvatskoj o potrebi redovne tjelesne aktivnosti i koliko je ona važna!“ – izjavio je gradonačelnik Grada Metkovića Dalibor Milan.

 

Aktivna Hrvatska u jedanaestoj se sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. 

 

Partner projekta Podravka, koja kontinuirano ulaže u unapređenje i razvoj nutritivno adekvatnih proizvoda koji potiču zdravu, uravnoteženu i održivu prehranu potrošača pripremila je poklone za vježbače. Hidraciju osigurava Jana kao idealan saveznik za prirodno osvježenje uz trening te Mivela. Partneri projekta su INA – čista snaga, Janaf – jer energija povezuje, Mentalni trening, Definicija Hrane i Falkensteiner Resort Punta Skala te Bluesun hoteli. 

 

Aktivna Hrvatska nastavlja s treninzima po Hrvatskoj i to u subotu, 9. rujna u Bolu na Braču, 16. rujna na Korzu u Rijeci. Posljednji ovogodišnji trening održat će se u subotu 30. rujna na Gospinom polju u Solinu, u sklopu Dana mladih Europskog tjedna sporta. Za sve trening možete se prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji