Spektakl jedrenja u Dubrovniku od 19. do 21. travnja
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.8°C
Vrijeme za 17.04.2024.
17.04.2024. Danas
Max. 16°C Min. 12°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Cet
Max. 17°C Min. 10°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,971200
GBP
GBP
0,854400
USD
USD
1,063700
Spektakl jedrenja u Dubrovniku od 19. do 21. travnja
23.02.2024 | Sport
PRVO IZDANJE

Spektakl jedrenja u Dubrovniku od 19. do 21. travnja

Autor: Libero Portal
Foto: PR
Prva regata Elafiti Slalom: osim festivala na moru, očekujte i koncerte, radionice, eko-đir...

Prvo izdanje regate 'Slalom Elafiti - Spektakl jedrenja' održat će se od 19. do 21. travnja ove godine, a osim standardnog programa - samog jedrenja - nudit će i brojne zabavne programe i izuzetno zanimljiv sadržaj za gledatelje regate. Slobodan ulaz na zidine, koncert i društveno korisni programi tek su dio njih...

 

Svi oblici regatnih natjecanja, a prijavljeno je već dvadeset posada!

 

- Koncept regate je zamišljen kao mali festival jedrenja u kojemu će natjecatelji proći kroz sve oblike regatnih natjecanja kao što su navigacijsko jedrenje, klasične regate i dnevni izazovi. Za gledatelje će biti dostupni i modeli jedrilica kako bi se i sami okušali u jedrenju - naglasio je Dean Kontić, voditelj projekta Slalom Elafiti.

 

- Očekujemo jaku konkurenciju brodova i zanimljive okršaje na moru, već sada u najavi imamo dvadesetak prijavljenih posada koje će jedrenje učiniti zahtjevnim i izazovnim. Naši prijatelji koje poznajemo sa regata kao što su Viška, Mrduja, Jabuka... su najavili svoj dolazak tako da očekujemo dobru borbu i nadamo se da će naše lokalne posade uspjeti osvojiti nekoliko pokala - dodao je Vedran Kosović, kormilar broda Outsider koji već neko vrijeme vlada Dubrovačkom ligom. Liga se održava svaku drugu nedjelju u zimskom periodu i savršen je trening za Elafiti Slalom.

 

Prvi krug prijava

 

- Podijelili smo prijave u tri razreda kotizacije. Sve prijave zaprimljene do 1. ožujka će iznositi 15 eura po članu posade i ovime pozivamo sve natjecatelje da nam se jave što prije kako bi si osigurali prijave po najmanjem iznosu - zaključuje Dean Kontić uvodeći nas u spektakl jedrenja koje nas očekuje u travnju u Dubrovniku.

 

Tradicija jedrenja približava se svim zainteresiranima

 

- Ovo je projekt koji je osmišljen za širu publiku, Dubrovnik kao takav ima dugu tradiciju jedrenja i cilj nam je kroz jedinstvenu regatu približiti svim zainteresiranima ljepote jedrenja i suživot sa prirodom kroz razne aktivnosti. U suradnji sa Maritimo recycling održat ćemo radionicu čišćenja Elafita od naplavina i smeća. Zasada već imamo prijavljeno tridesetak djece iz raznih klubova i vrtića s kojima ćemo obići plaže i skupljati plastiku. Plastika prikupljena u ekološkoj akciji će poslužiti za izradu nagrada. Radionica u prostorima će se održati 9. ožujka 2024. uz rezervni datum u slučaju lošeg vremena - naglašavaju organizatori. 

 

Pozivamo sve da se prijave i na akciju koja će se održati početkom ožujka u čišćenju Elafita!

 

Također mole sve zainteresirane za sudjelovanje da se jave putem Facebook stranice facebook.com/JK.Orsan.Dubrovnik ili putem maila jd-orsan@du.t-com.hr.

 

Za sve sudionike radionice osigurani su prijevoz, sendviči i prekrasan dan u prirodi kao i upoznavanje s ljepotama naših Elafita i podizanje svijesti o ekologiji. Ova radionica je idealna za djecu predškolske i školske dobi te se organizatori nadaju suradnji sa što više edukacijskih ustanova u gradu Dubrovniku. Učiteljice, nastavnice, odgajateljice u vrtiću, svi su pozvani na prijavu, slobodno se javite kako bi organizirali prijevoze i marendu za sve polaznike radionice, naglasili su dalje.

 

Osim radionica planiran je i zabavni dio programa - koncerti u prostorijama JK Orsan, ali i Soul Fingersi u Hard Rock Cafeu koji su velikodušno omogućili prostor za zabavu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji