Župan: ”Županija ne može sanirati bolnicu jer bi to zahtijevalo još jedan cijeli godišnji proračun
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.7°C
Vrijeme za 28.03.2024.
28.03.2024. Danas
Max. 16°C Min. 11°C
Vrijeme za 29.03.2024.
29.03.2024. Pet
Max. 19°C Min. 15°C
Vrijeme za 30.03.2024.
30.03.2024. Sub
Max. 21°C Min. 14°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,981100
GBP
GBP
0,857680
USD
USD
1,081600
Župan: ”Županija ne može sanirati bolnicu jer bi to zahtijevalo još jedan cijeli godišnji proračun
13.11.2019 | Vijesti
13. SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE DNŽ

Župan: ”Županija ne može sanirati bolnicu jer bi to zahtijevalo još jedan cijeli godišnji proračun" (FOTO)

Autor: Libero Portal
Foto: DNŽ
Župan je istaknuo kako je osigurano uredno funkcioniranje Županije, te kako sve ustanove u društva Županije osim OB Dubrovnik posluju bez problema i pozitivno

U Dubrovniku je u srijedu održana 13. sjednica Županijske skupštine na kojoj je među ostalim usvojeno izvješće o radu župana za prvu polovicu 2019. godine, usvojena je Odluka za pokretanje postupka izrade Plana razvoja Dubrovačko-neretvanske županije do 2027. godine, Prijedlog odluke o izradi Ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije i druge.

 

Na početku sjednice predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović očitovala se o zahtjevu vijećnika SDP-a i Mosta koji su tražili njezinu ostavku te odbila takav zahtjev.

 

Obrazlažući svoj izvješće o radu župan je istaknuo kako je osigurano uredno funkcioniranje Županije, te kako sve ustanove u društva Županije osim OB Dubrovnik posluju bez problema i pozitivno.

 

”Županija ne može sanirati bolnicu jer bi to zahtijevalo još jedan cijeli godišnji proračun. Mi ćemo razgovarati s Vladom i Ministarstvom zdravstva kako to riješiti. Moram spomenuti kako nema smanjenja opsega usluga ni nedostatka lijekova”, rekao je župan.

 

Istaknuo je kako je u prvih šest mjeseci ove godine prioritet dan strateškim projektima važnim za županiju te naglasak stavljen na korištenje fondova EU i korištenje pomorskog dobra.

 

”Strateški projekti su nam Pelješki most, brza cesta od Zračne luke do Osojnika, autocesta od čvora Metković do čvora Osojnik, brza cesta od Brijeste do Perne, projekti lučke infrastrukture. Oni se nalaze u programu rada župana i Županijske skupštine. Tu je bitan i projekt Dnevne bolnice, CGO LR, Centar kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo, Višenamjenski kongresni centar itd. Početkom veljače na sjednici Vlade dobili smo potporu za projekte vrijednosti 4,5 milijardi kuna. Jedna smo od najuspješnijih županija po pitanju korištenja sredstava EU. U prvoj polovici godine završili smo posao Izmjena i dopuna PP DNŽ, te time otvorili nove mogućnosti i prostor za nova ulaganja”, rekao je župan.

 

”Centar za gospodarenje otpadom je u završnoj fazi. Imamo potvrdu JASPERS-a koji je pozitivno ocijenio Studiju izvodljivosti, čekamo odluku o financiranju”, istaknuo je župan te napomenuo kako je završen projekt Poduzetničkom inkubatoru u Pločama, a u spomenutom razdoblju nabavljen je i prvi vatrogasni brod za JVP Mljet.

 

U obrazloženju Ciljanih izmjena Prostornog plana župan Dobroslavić je izvijestio vijećnike kako su sve općine i Grad Korčula zatražili izmjenu lokacije pretovarne stanice.

 

”Tamo su različite političke opcije i mislim da to treba napraviti jer su svi složni”, rekao je župan.

 

Pročelnica Anita Kunica Jelčić istaknula je kako je nova lokacija Dubovo na otoku Korčuli koja se nalazi na sredini otoka.

 

Govoreći o izradi razvojne strategije do 2027. godine župan je rekao kako je takav Plan zakonska obveza, a novi Plan će biti potom usvojen u nacionalnu razvojnu strategiju.

 

Pročelnica Nikolina Kraljević rekla je kako je šest mjeseci prije isteka Županijske strategije potrebno donijeti Plan razvoja.

 

”To je srednjoročni plan koji se donosi do 2027. godine. Sredstva će se osigurati u 2020. godini, a izradom Plana i cjelokupni postupkom će koordinirati DUNEA kao regionalni koordinator za Dubrovačko-neretvansku županiju”, rekla je Kraljević.

 

Na sjednici Županijske skupštine među ostalim usvojena je i odluka o namjeri davanja koncesije za plažu Copacabana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji