vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
28.0°C
Vrijeme za 09.07.2020.
09.07.2020. Danas
Max. 27°C Min. 23°C
Vrijeme za 10.07.2020.
10.07.2020. Pet
Max. 28°C Min. 21°C
Vrijeme za 11.07.2020.
11.07.2020. Sub
Max. 28°C Min. 21°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,108695
GBP
GBP
8,385890
USD
USD
6,695024
EUR
EUR
7,547301
Vili Beroš drugi dan u Dubrovniku: U ovom mandatu Vlada je u zdravstvo uložila 2,9 milijardi kuna
19.06.2020 | Vijesti
DODATNI TIMOVI MEDICINSKE ZAŠTITE

Vili Beroš drugi dan u Dubrovniku: U ovom mandatu Vlada je u zdravstvo uložila 2,9 milijardi kuna

Autor: Libero Portal
Foto: Libero portal
Već drugi dan govorimo o napretku kojeg ulažemo u pružanje zdravstvene zaštite. U mandatu ove vlade ulaganje u zdravstvo bilo je dominantno, istaknuo je ministar

Ugovor o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni 2020. godine danas je potpisan u Dubrovniku. Ugovor je potpisan s gradovima/općinama, Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije i nadležnim Domovima zdravlja – Dubrovnik, Metković, Korčula, Ploče i Dr. Ante Franulović Vela Luka.

 

Potpisivanju je nazočio i ministar zdravstva Vili Beroš.

 

"Već drugi dan u Dubrovniku, zahvaljujući vašem gostoprimstvu osjećam se kao doma, već drugi dan govorimo o napretku kojeg ulažemo u pružanje zdravstvene zaštite i, kao što znate, u mandatu ove vlade ulaganje u zdravstvo bilo je dominantno, u ove četiri godine uložili smo preko 2,9 milijardi kuna u različite projekte koji unapređuju pružanje zdravstvene zaštite. Ovaj iskorak, koji se već godinama čini tijekom ljetnih mjeseci je pokazatelj naše brige i za turiste između ostalog, stoga smatram, kao i prošlih godina tako i ove godine, hvalevrijednim potezom ovo zajedničko ugovaranje dodatnih timova medicinske zaštite koja će pružati zdravtsvenu skrb povećanom broju stanovnika tijekom ljetnih mjeseci", rekao je Beroš.

 

"Zahvaljujem svima koji participiraju u ovom hvalevrijednom projektu, jučer smo zahvalili Ministarstvu unutarnjih poslova na helikopteru, danas zahvaljujujemo na financiranju ovog procesa Ministarstvu turizma.  Ovo je značajan korak i temelji se na zajedničkom ulaganju gradova i općina i županija i isto tako participaciji Zavoda za hitnu medicinu DNŽ i naravno domova zdravlja. Moramo raditi na poboljšanju dostupnosti zdravstvene zaštite, to je izvjesno, moramo redefinirati primarnu zdravstvenu zaštitu. Često navodim da sve one zemlje koje promišljaju svoj zdravstveni sustav jačaju primarnu zdravstvenu zaštitu, to mora biti mjesto na kojem se može riješiti najveći dio problematike. To danas u RH nije uvijek tako pa nam se prilijeva zdravstvena problematika u bolnički sektor, što je neracionalno ne samo financijski, nego i organizacijski i kada je riječ o rezultatima liječenja", rekao je ministar Beroš.

 

Više o ovoj temi i u vijestima Libertas televizije danas u 17:30 sati! 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji