povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
28.0°C
Vrijeme za 14.08.2020.
14.08.2020. Danas
Max. 30°C Min. 26°C
Vrijeme za 15.08.2020.
15.08.2020. Sub
Max. 31°C Min. 25°C
Vrijeme za 16.08.2020.
16.08.2020. Ned
Max. 30°C Min. 24°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,952287
GBP
GBP
8,294160
USD
USD
6,354908
EUR
EUR
7,477185
Stožer donio odluku o strožim kontrolama noćnih klubova, obilazit će ih policija s inspektorima
26.06.2020 | Vijesti
COVID-19

Stožer donio odluku o strožim kontrolama noćnih klubova, obilazit će ih policija s inspektorima

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 56 novih slučajeva koronavirusa što je dovelo do odluka o novim mjerama

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je, između ostalog, obavijestio da su odlučili o strožoj kontroli nekih objekata, posebno klubova koji su se posljednjih dana pokazali kao mikrožarišta, prenosi N1.

 

"Radi se o nekoliko kontakata u nekoliko klubova i zato smo odlučili donijeti odluku kojom će se provoditi kontrola pridržavanja preporuka za sprečavanje zaraze u noćnim klubovima", rekao je Davor Božinović i dodao:

 

"To znači da će inspektori civilne zaštite s policijskim službenicima obilaziti noćne klubove i izvršiti uvid u pridržavanje preporuka. Ako se uoče nedostaci, obavijestit će vlasnika i tražiti trenutačno uklanjanje nedostatka. Ako se bude ponavljalo, onda će se obavijestiti Državni inspektorat."

 

Pokušava se utjecati na svijest da i oni koji koriste uslužne djelatnosti, ali pogotovo vlasnici, da im je u interesu poštovanje preporuka, naglasio je Božinović.

 

"Neslužbeno sam čuo da je jedan od tih klubova na društvenim mrežama obavijestio svoje klijente da zatvaraju i prekidaju s poslovanjem. Da bi se to izbjeglo, trebaju se poštovati mjere, nije nam u interesu represija. U interesu su nam ekonomske aktivnosti jer je to dobro za sve nas. Broj zaposlenih nam je došao do onoga prije koronakrize i zato apeliramo na sve da se što više pridržavamo mjera, a ekonomske aktivnosti će se održati, i turizam, i ostale grane gospodarstva, to mora biti interes svakoga od nas."

 

Marija Bubaš iz HZJZ-a rekla je da su noćni klubovi detektirani kao sredina koja je generirala novi broj slučajeva.

 

"Čini mi se da smo zaboravili što znači bon ton u jeku pandemije. Kao što nećete zaboraviti poklon za rođendan, tako i tu ne treba zaboraviti na higijenu, dezinfekciju, distancu... Da se toga držimo, ne bi se stvarala gužva, a da nema gužve, virus se ne bi prenosio."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji