umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
34.1°C
Vrijeme za 18.09.2020.
18.09.2020. Danas
Max. 30°C Min. 24°C
Vrijeme za 19.09.2020.
19.09.2020. Sub
Max. 26°C Min. 22°C
Vrijeme za 20.09.2020.
20.09.2020. Ned
Max. 25°C Min. 21°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,014228
GBP
GBP
8,284704
USD
USD
6,384678
EUR
EUR
7,533281
Turisti otkrili što ih najviše muči prilikom dolaska u Dubrovnik (VIDEO)
05.08.2020 | Vijesti
COVID-19

Turisti otkrili što ih najviše muči prilikom dolaska u Dubrovnik (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Danas na Stradunu buka i graja, odzvanjaju brojni strani jezici

Video

Iako su gradske ulice pune, njima  većinom šetaju Europljani. Dok je mahom u sezoni 2020.j korona ispraznila hotele i apartmane, barem je turistima pružila priliku da uživaju u Dubrovniku kakav je nekad bio.

 

"Živimo nedaleko od Liverpoola u Ujedinjenom Kraljevstvu i ovo je jedan od najljepših gradova koje smo ikad posjetili. Nismo nikad prije, ali drago nam je da smo došli ove godine jer su nam rekli da je inače jako gužvovito", govori Sherrie.

 

Sherrie i Kris ove godine su radije odsjeli u privatnom smještaju nego u hotelu zbog, kako smatraju, bolje privatnosti i sigurnosti. 

 

"Sami možemo kuhati, svatko ima svoju sobu, bolje nego da smo svi skupa u hotelu", govori Kris.

 

O sigurnosti i koroni u Hrvatskoj upite svakodnevno prima i poznati turistički vodič Ivan Vuković.

 

"Svi me pitaju gdje je najbolje uzeti smještaj, svi uglavnom dolaze s autima. Treba im besplatan parking jer znamo koliko je naš parking enormno skup oko Grada, pogotovo za strance. Ne možete ni parkirati sa stranim tablicama i druga stvar što su rekli, sigurnije im je van zidina i u nekim kućama za odmor po Konavlima... Tako da se totalna ta struktura promijenila. Svi su nekad htjeli biti u Gradu", kazao je Ivan Vuković, turistički vodič.

 

John i njegova supruga u bračne vode uplovili su upravo u našem gradu, a ove godine također koriste  priliku da s djecom uživaju u manje gužvovitom Dubrovniku. 

 

 "Za nas jest ovo prilika da više uživamo, sretni smo iskorištavamo priliku što nije toliko gužvovito, mogu se pronaći stolovi u kafićima i restoranima, tako da je lijepo", kazao je John.

 

U Velikoj Britaniji smo istaknuti kao sigurna zemlja s malim brojem zaraženih, no i kao generalno sigurna destinacija kaže John, te dodaje kako bi Britanci mogli ponešto i naučiti od Hrvata.

 

"Javni prijevoz je siguran, svi s maskama na licu, mislim da dajete svoj maksimum, imate dobar postotak na globalnoj razini", zaključuje John. 

 

Više pogledajte u prilogu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji