potpuno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
17.5°C
Vrijeme za 24.10.2020.
24.10.2020. Danas
Max. 19°C Min. 13°C
Vrijeme za 25.10.2020.
25.10.2020. Ned
Max. 16°C Min. 12°C
Vrijeme za 26.10.2020.
26.10.2020. Pon
Max. 18°C Min. 10°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,068037
GBP
GBP
8,364208
USD
USD
6,391424
EUR
EUR
7,571281
Završena konferencija: Imamo ozbiljnu perspektivu postati 'zemlja broj 1' u svijetu za digitalne nomade
18.10.2020 | Vijesti
DIGITALNI NOMADI

Završena konferencija: Imamo ozbiljnu perspektivu postati 'zemlja broj 1' u svijetu za digitalne nomade

Autor: Libero Portal
Foto: Grad Dubrovnik
Grad Dubrovnik ovom je konferencijom otvorio vrata novoj mogućnosti razvoja turizma

Prva konferencija o digitalnim nomadima u Hrvatskoj počela je jučer u Lazaretima, a sinoć je na završnom panelu govorio i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

 

''Dubrovnik je po mnogo čemu idealno mjesto za digitalne nomade i dalje ulažemo u poboljšanje infrastrukture, u bolji internet. Želimo se okrenuti novim oblicima turizma, kao što su digitalno nomadstvo i filmska industrija, a ne smijemo dopustiti da nam se ponovi prekomjerni turizam kakvom smo svjedočili prije'', rekao je gradonačelnik Franković i najavio novu konferenciju o digitalnim nomadima u travnju iduće godine, kada će se predstaviti i neka gradska rješenja upravo za ovo tržište.

 

Na završnom panelu govorila je i direktorica TZ-a grada Dubrovnika Ana Hrnić koja je pozvala sve one digitalne nomade koji su konferenciju pratili online da dođu i posjete Dubrovnik uživo. Kazala je i kako se ovaj vid turizma savršeno uklapa u viđenje turizma Dubrovnika u budućnosti te je ujedno prilika za zaokret u trenutcima krize.

 

''Radit ćemo još više na pozicioniranju Dubrovnika među digitalnim nomadima diljem svijeta kao idealne lokacije za njihov rad, ali i život'', naglasila je Ana Hrnić.

 

Upravo život, odnosno specifični 'life style' i sigurno okruženje za ugodan život istaknuo je kao najvažnije značajke i prednosti Hrvatske u ovoj priči, urednik portala na engleskom jeziku Total Croatia News Paul Bradbury. Isto tako naglasio je važnost informiranja lokalnog stanovništva o tome tko su i što trebaju digitalni nomadi i koliko lokalna zjednica može imati koristi od takvog oblika turizma.

 

Uz njega, mogli smo ponovno čuti inicijatora uvođenja viza za digitalne nomade u Hrvatskoj Jan de Jonga koji je rekao da je konferencija u Dubrovniku nadmašila sva očekivanja, a kada govorimo o budućnosti digitalnog nomadstva u Hrvatskoj da treba raditi na organiziranju sustava podrške za one koji žele doći odavde raditi svoj posao.

 

Na kraju je organizatorica konferencije Tanja Polegubic iz tvrtke Saltwater kazala kako su perspektive izvrsne te zahvalila svima koji su sudjelovali u organizaciji konferencije, osobiti Gradu Dubrovniku i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika.

 

Sve više ljudi u svijetu radi on line. Situacija s covidom to je samo pojačala, dok je u isto vrijeme smanjila putovanja ljudi. Kako u takvim uvjetima privući posjetitelje? Tako što ćemo ih pozvati da rade svoj posao iz Dubrovnika!

 

Grad Dubrovnik ovom je konferencijom otvorio vrata novoj mogućnosti razvoja turizma. Hrvatska ima ozbiljnu perspektivu postati zemlja broj 1 u svijetu za digitalne nomade, zaključak je dvodnevne konferencije. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji