vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
26.0°C
Vrijeme za 16.07.2020.
16.07.2020. Danas
Max. 25°C Min. 21°C
Vrijeme za 17.07.2020.
17.07.2020. Pet
Max. 25°C Min. 19°C
Vrijeme za 18.07.2020.
18.07.2020. Sub
Max. 25°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,008478
GBP
GBP
8,301019
USD
USD
6,586473
EUR
EUR
7,525704
Razdvajanje ustanova: Završena diobena bilanca Dječjih vrtića Dubrovnik
18.06.2020 | Vijesti
DJEČJI VRTIĆI PALČICA I PČELICA

Razdvajanje ustanova: Završena diobena bilanca Dječjih vrtića Dubrovnik

Autor: Libero Portal
Foto: Grad Dubrovnik
Do konačnog razdvajanja na dvije institucije predstoji još dioba računovodstvenih djelatnosti te ishođenje suglasnosti nadležnog Ureda državne uprave

Ustanova Dječji vrtići Dubrovnik završila je izradu diobene bilance, što je jedan od pravnih koraka u procesu razdvajanja gradske ustanove u djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja na dvije pravne osobe. Diobenom bilancom utvrđuje se podjela nekretnina, pokretnina, financijskih sredstava te prava i obveza između postojeće ustanove koja se dijeli i novog Dječjeg vrtića Pčelica. Do konačnog razdvajanja na dvije institucije predstoji još dioba računovodstvenih djelatnosti te ishođenje suglasnosti nadležnog Ureda državne uprave.

 

 

Složeni proces razdvajanja započeo je odlukom Gradskog vijeća na sjednici održanoj 27. lipnja 2019. Ovom Odlukom osnovana je nova javna ustanova u djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja Dječji vrtić Pčelica sa sjedištem u Mokošici, dok postojeća nastavlja s radom pod istim nazivom, Dječji vrtići Dubrovnik, sa smanjenim upisnim područjem. Gradonačelnik Mato Franković u ime osnivača potom je imenovao povjerenstvo od osam članova sačinjeno od djelatnika ustanove vrtića i Grada Dubrovnika, koje je zaduženo za sve potrebne predradnje za podjelu ustanove.

 

 

Dječji vrtić Pčelica obuhvaćat će četrnaest područnih odjela i to devet odjela u Mokošici, potom u Trstenom, Zatonu, na Gromači, Osojniku i Šipanu. Centralna zgrada novoosnovane ustanove bit će vrtić Pčelica u Mokošici, a privremena ravnateljica je Diana Brkić. Na novu ustanovu se prenosi vrtićka i druga pripadajuća imovina, te radnici koji rade u pripadajućim područnim odjelima s postojećim pravima i obvezama.

 

 

Podsjetimo, Dječji vrtići Dubrovnik kao javna ustanova u djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja djeluje još od 1993. godine. Uzimajući i obzir ukupan broj djece koji je svake pedagoške godine u porastu, kao i broj djece po pojedinim odgojnim skupinama, ustanova Dječji vrtići Dubrovnik nije usklađena s važećim državnim pedagoškim standardom, koji kao optimalnu veličinu dječjeg vrtića definira 17 do 20 odgojnih skupina redovitoga programa ili 340 do 400 djece, odnosno za dječji vrtić s područnim odjelima 30 odgojnih skupina ili 600 djece. Stoga se infrastrukturne, formalno-pravne, kadrovske i financijske predradnje za podjelu ove institucije poduzimaju već nekoliko godina, a konačni cilj je približavanje ispunjenju pedagoških standarda u gradskim predškolskim ustanovama i time podizanje kvalitete usluge brige za najmlađe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji