povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
26.2°C
Vrijeme za 06.07.2020.
06.07.2020. Danas
Max. 30°C Min. 27°C
Vrijeme za 07.07.2020.
07.07.2020. Uto
Max. 32°C Min. 23°C
Vrijeme za 08.07.2020.
08.07.2020. Sri
Max. 28°C Min. 21°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,113450
GBP
GBP
8,383428
USD
USD
6,732124
EUR
EUR
7,560175
Ravnatelji srednjih škola uživat će u New Yorku, evo tko ide iz Dubrovnika
12.02.2020 | Vijesti
DOZNAJE INDEX

Ravnatelji srednjih škola uživat će u New Yorku, evo tko ide iz Dubrovnika

Autor: Libero Portal
Foto: Gimnazija Dubrovnik
Među 15 ravnatelja škola je i ravnateljica Gimnazije Dubrovnik Katarina Tolja

Index istrage objavile su kako Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja organizira "studijsko" putovanje za ravnatelje u New York. Međutim, sporno je prema Indexu, kako su saznali da to plaća "Nekima škola, nekima županija...", a iako se formalno radi o "stručnom usavršavanju", to se svelo na petosatni posjet jednoj školi u New Yorku.

 

Ostalo vrijeme ravnatelji će provesti uživajući u čarima New Yorka, grada koji mnogi smatraju prijestolnicom svijeta, a među 15 ravnatelja škola je i ravnateljica Gimnazije Dubrovnik Katarina Tolja, javlja Index.

 


Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja organizirala je "studijsko" putovanje za ravnatelje u New York. Index Istrage posjeduju dokument kojim se ravnatelji pozivaju na sedmodnevno putovanje na koje kreću ovog tjedna, 13. veljače, i vraćaju se 19. veljače te dokument u kojem stoji završni plan putovanja iz kojeg je vidljivo da će u sedam dana posjetiti samo jednu školu, dok su ostali dani rezervirani za razgledavanje New Yorka, shopping izlet do susjednog New Jerseyja, krstarenje, večere, druženje s hrvatskim franjevcima i ostalo.

 


Iako se formalno radi o "stručnom usavršavanju", to se svelo na petosatni posjet jednoj školi u New Yorku. Ostalo vrijeme ravnatelji će provesti uživajući u čarima New Yorka, grada koji mnogi smatraju prijestolnicom svijeta.

 


Sedmodnevno putovanje u New York košta oko 13 tisuća kuna po glavi, a ako ravnatelji žele boraviti u jednokrevetnim sobama, onda se penje na oko 18 tisuća kuna po osobi. U to su uključene aviokarte i pet noćenja s doručkom u hotelu.

 


Na pitanje tko im to plaća, predsjednica Udruge Suzana Hitrec za Index Istrage je rekla da nema podatke o tome, međutim Index Istrage su iz razgovora s ravnateljima doznale da se to financira od novca škole, a škole, naravno, financiraju građani koji pune proračun. Zanimljivo je i da su neki od ravnatelja koji putuju u New York potvrdili Indexu da će za "stručno usavršavanje" u New Yorku uzeti i dnevnice, donosi Index.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji