Vjernici bijesni na Uzinića jer je odgodio krizmu i pričest:
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
18.5°C
Vrijeme za 08.05.2021.
08.05.2021. Danas
Max. 27°C Min. 18°C
Vrijeme za 09.05.2021.
09.05.2021. Ned
Max. 23°C Min. 16°C
Vrijeme za 10.05.2021.
10.05.2021. Pon
Max. 23°C Min. 15°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,866427
GBP
GBP
8,675630
USD
USD
6,233005
EUR
EUR
7,526977
Vjernici bijesni na Uzinića jer je odgodio krizmu i pričest:
18.04.2021 | Vijesti
DRUŠTVENE MREŽE

Vjernici bijesni na Uzinića jer je odgodio krizmu i pričest: "Srami se i skini sveti prsten"

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević/Libero portal
Neki ga podržali, a neki vrijeđali

Dubrovačka biskupija ograničila je broj ljudi koji mogu biti na misi, a zbog mjera su odgođene i podjele dvaju sakramenata - prve pričesti i krizme. 

Riječki nadbiskup koadjutor i apostolski administrator Dubrovačke biskupije Mate Uzinić jučer je na Facebooku objasnio zašto je to učinio. 

 

"Dragi prijatelji, žao mi je ako sam odlukama i ograničenjima koje donosim za biskupije koje su mi povjerene razočarao neke vjernike. Ni jednu ovakvu odluku nisam donio olako ili što sam želio ograničiti pravo i želju vjernika za redovitim sudjelovanjem u molitvenim okupljanjima. Ograničenja nisu nikad bila cilj. Ona su uvijek sredstvo. Je li to najbolje sredstvo, ne znam. Ali znam da nam u ovom teškom vremenu to sredstvo omogućuje pokazati svoju kršćansku solidarnost sa svima drugima u društvu kojemu i mi kršćani činimo dio.

 

Ograničenja koja ponizno i u ljubavi za druge prihvaćamo su naš vjernički doprinos da se teška situacija s pandemijom koju proživljavamo s cijelim svijetom stavi pod kontrolu, kako bi zdravstveni sustav mogao funkcionirati i moglo biti spašeno što više ljudskih života", napisao je Uzinić i dodao kako se nada da kao kršćani imaju dovoljno ljubavi jedni za druge. 

 

U komentarima ispod njegove objave na Facebooku ima onih koji su mu izrazili podršku, ali ima i onih koji su mu uputili žestoke kritike i uvrede. 

 

"Srami se i skini sveti prsten i haljine sa sebe, tvoj put nije Isusov put", stoji u jednom od komentara.

 

"Dragi Biskupe, nadam se da čitate komentare stada Božjeg. Moram vas pitati: zar vi stvarno mislite da bi se na euharistiji mogla širiti ikakva bolest? Nadam se da to ne mislite jer s time naš Isus Krist za vas ne bi bio spasitelj, liječnik i naš otkupitelj", stoji u drugom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji