U sklopu projekta TESTEAT organiziran okrugli stol „Hrana kao iskustvo i terapija“
slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
18.3°C
Vrijeme za 22.10.2025.
22.10.2025. Danas
Max. 18°C Min. 16°C
Vrijeme za 23.10.2025.
23.10.2025. Cet
Max. 20°C Min. 16°C
Vrijeme za 24.10.2025.
24.10.2025. Pet
Max. 19°C Min. 14°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,923000
GBP
GBP
0,867800
USD
USD
1,160700
U sklopu projekta TESTEAT organiziran okrugli stol „Hrana kao iskustvo i terapija“
22.10.2025 | Vijesti
DURA

U sklopu projekta TESTEAT organiziran okrugli stol „Hrana kao iskustvo i terapija“

Autor: Libero Portal
Foto:
TESTEAT projekt je kroz trodnevne aktivnosti u organizaciji Dubrovačke razvojne agencije - DURA ponudio mnoštvo edukativnih programa i radionica koji su se od 17. do 19. listopada održavali pod nazivom "Dani okusa: Od tradicije do suvremenih trendova”

U hotelu Lero su se za okruglim stolom na temu „Hrana kao iskustvo i terapija“ okupili iskusni predavači: gastro stručnjak Josip Žuvela, nutricionistica Lucija Bakarić i liječnik pedijatar Zoran Krišto Legčević uz moderatoricu Anđelu Matić. Zainteresiranim posjetiteljima otkrili su ljepote gastronomije, ali ujedno dali korisne savjete kako se hraniti zdravo i umjereno te na što pripaziti vezano uz zdravlje od najmlađe dobi.

 

Josip Žuvela se osvrnuo na današnjicu u turističko-ugostiteljskom sektoru: “Gastronomija je veliko polje rada na kojem treba stalno i uporno raditi. U ovom globalnom društvu koje se stalno mijenja, gastronomija mora stalno ići u korak, bazirajući se na gastronomiji prošlih vremena s implementacijom inovacija koje su nazočne u ovom vremenu.”

 

Lucija Bakarić je o projektu TESTEAT rekla: “Bitan je za zajednicu kako bi nas vratio korijenima i tradicionalnim receptima, a isto tako da populaciji pokaže važnost brige o zdravlju i važnost novih trendova koji dolaze i s kojima moramo biti u korak.”

 

Zoran Krišto Legčević o zdravlju i prehrani se dotaknuo najmlađih: “Uvelike utječe što će dijete jesti na to kako će dijete imati energiju kroz dan, pa na to kako će se u kolektivima ponašati i koliko će često biti bolesno.”

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji