Ekonomski fakultet Sveučilišta u Dubrovniku organizira radionicu i predavanje povodom Svjetskog dana hrane u sklopu Good Food Festivala
U sklopu ovogodišnjeg Good Food Festivala Dubrovnik, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Dubrovniku priprema jedinstveno gastronomsko događanje pod nazivom „Zero Waste – Održiva kuhinja s chefom Antom Dropuljićem“. Radionica i predavanje održat će se u četvrtak, 16. listopada 2025. godine, od 16:00 do 18:00 sati u Studentskom domu Sveučilišta u Dubrovniku, na adresi Marka Marulića 2B.
Voditelj programa, chef Ante Dropuljić, poznat po radu u restoranima s tri Michelinove zvjezdice, sudionicima će pokazati kako kreativnost i osviještenost mogu pretvoriti ostatke namirnica u ukusna i nutritivna jela. Povodom Svjetskog dana hrane, Dropuljić će demonstrirati zero waste pristup kuhanju, s naglaskom na maksimalnu iskoristivost namirnica, jednostavnost i održivost.
Radionica je namijenjena svima – od amatera do profesionalaca, a cilj je potaknuti promišljanje o utjecaju prehrane na okoliš te pokazati da održivo kuhanje ne znači odricanje od okusa i užitka.
Sudjelovanje je besplatno, ali uz obveznu prethodnu rezervaciju putem e-mail adrese gastro@unidu.hr. Rok za prijavu je petak, 10. listopada 2025.
Organizatori pozivaju sve ljubitelje dobre hrane i odgovornog življenja da im se pridruže i nauče kako mali koraci u kuhinji mogu značiti puno za naš planet.