Raspisat će se natječaji za spomenik braniteljima na Pilama i poginuloj djeci u Gružu
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.3°C
Vrijeme za 26.10.2021.
26.10.2021. Danas
Max. 19°C Min. 9°C
Vrijeme za 27.10.2021.
27.10.2021. Sri
Max. 20°C Min. 12°C
Vrijeme za 28.10.2021.
28.10.2021. Cet
Max. 20°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,036591
GBP
GBP
8,895203
USD
USD
6,468822
EUR
EUR
7,520005
Raspisat će se natječaji za spomenik braniteljima na Pilama i poginuloj djeci u Gružu
28.09.2021 | Vijesti
PROGRAM 30. OBLJETNICE HEROJSKE OBRANE GRADA

Raspisat će se natječaji za spomenik braniteljima na Pilama i poginuloj djeci u Gružu

Autor: Libero Portal
Foto: Libero portal
Obilježavanje 30. obljetnice herojske obrane Grada započet će 1. listopada polaganjem vijenaca na groblju Boninovu, a trajat će do mjeseca prosinca

Gradonačelnik Mato Franković zajedno sa zamjenicom Jelkom Tepšić i pročelnikom upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživom Brčićem predstavili su programe obilježavanja 30. obljetnice herojske obrane grada, koji uključuju razne programe za nadolazeće mjesece, odnosno za listopad, studeni i prosinac.

obljetnica program .jpg

Obilježavanje 30. obljetnice herojske obrane Grada započet će 1. listopada polaganjem vijenaca na groblju Boninovu, a trajat će do mjeseca prosinca. Programi obilježavanja 30. obljetnice herojske obrane Grada bit će podijeljen na tri dijela.

 

“Mislim da je vrlo važno istaknuti i činjenicu kako ćemo 5. listopada obilježiti i otkrivanje spomen ploče prvoj civilnoj žrtvi u Domovinskom ratu, a to je poznatom dubrovčaninu Milanu Milišiću, gdje će cijeli taj dan biti poseban program koji se odnosi upravo na pokojnog Milišića", rekao je gradonačelnik mato Franković istaknuvši kako je program koji se odnosi na mjesece studeni i prosinac podložan promjenama te će se nadopunjavati, jer brojne braniteljske udruge šalju određene prijedloge obilježavanja.

 

“U mjesecu prosincu nas očekuje cijeli niz događanja koji nas podsjeća na ono što se dogodilo u 30 godina, radimo još uvijek na posebnom programu kojemu želimo također na jedan poseban način obilježiti pogiblju Pava Urbana, još uvijek radimo na tom svemu tako da ne mogu detalje reći", rekao je Franković.

 

A u planu je i raspisivanje natječaja za dva spomenika kako bi se odala počast svim poginulima u Domovinskom ratu.

 

“Jedan je spomenik braniteljima Dubrovnika na Pilama, a drugi je spomenik poginuloj djeci u Domovinskom ratu u Gružu. Za ta dva spomenika ćemo raspisati natječaje do kraja ove godine i uistinu se nadam da će se brojni hrvatski umjetnici odazvat, sudjelovat u navedenim natječajima i rješenjima", najavio je gradonačelnik.

 

Cijeli program koji se organizira organizira se u suradnji s udrugom hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Dubrovačko - neretvanske županije pogledajte OVDJE

 

Više u Vijestima Libertas televizije u 17:30!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji