PREGLED TJEDNA: Izrađeno idejno rješenje za novi vrtić u Komolcu, pokrenuta javna nabava za rekonstrukciju tržnice u Gružu
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
20.5°C
Vrijeme za 22.05.2022.
22.05.2022. Danas
Max. 23°C Min. 16°C
Vrijeme za 23.05.2022.
23.05.2022. Pon
Max. 22°C Min. 17°C
Vrijeme za 24.05.2022.
24.05.2022. Uto
Max. 24°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,319864
GBP
GBP
8,881136
USD
USD
7,116650
EUR
EUR
7,536532
PREGLED TJEDNA: Izrađeno idejno rješenje za novi vrtić u Komolcu, pokrenuta javna nabava za rekonstrukciju tržnice u Gružu
23.01.2022 | Vijesti
GRAD DUBROVNIK

PREGLED TJEDNA: Izrađeno idejno rješenje za novi vrtić u Komolcu, pokrenuta javna nabava za rekonstrukciju tržnice u Gružu

Autor: Libero Portal
Foto: Grad Dubrovnik
Evo što je gradska uprava radila ovog tjedna!

Gradonačelnik izrazio sućut obitelji Davora Gjivoja

1642431939.jpg

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je telegram sućuti obitelji Davora Gjivoja, uglednog turističkog stručnjaka i istaknutog predstavnika iseljeničke zajednice u SAD-u.

 

Tekst sućuti prenosimo u nastavku:

 

Poštovana obitelji,

 

s tugom smo primili vijest o odlasku gospara Davora i dozvolite da Vam u ovim teškim trenucima, u svoje osobno ime i u ime Grada Dubrovnika, izrazim duboku i iskrenu sućut.

 

Gospar Davor zauvijek je rodni i voljeni Dubrovnik zadužio svojim brojnim profesionalnim zaslugama i s pravom ga zovemo ocem suvremenog dubrovačkog turizma. Njegov doprinos po mnogočemu je bio inovativan i revolucionaran, a između ostalog, očituje se u razvoju Atlasa, realizaciji ideje dubrovačke žičare, a kasnije i u privlačenju vodećih svjetskih hotelskih grupacija u Dubrovnik. Upravo za značajan doprinos u razvoju turističkog gospodarstva i promociji Dubrovnika u svijetu Grad Dubrovnik dodijelio mi je nagradu za životno djelo.

 

Iako je svoju poslovnu i akademsku karijeru nastavio stvarati u Sjedinjenim Američkim Državama, srcem nikada nije napustio svoj rodni grad, uvijek mu se rado vraćao i uživao u njegovim čarima. Dubrovniku je nastavio pomagati svojim stručnim angažmanom, ali i kao istaknuti predstavnik i počasni predsjednik Kluba Dubrovčana u New Yorku.

 

Hvala mu na svemu. Njegov Grad će ga uvijek pamtiti.

 

 

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Mato Franković

 

Reakcija Grada: U prvom dijelu siječnja Dubrovnik dosegnuo 80 posto noćenja rekordne 2019. godine

1642515981.jpg

Budući da je gradski vijećnik MOST-a Maro Kristić u svome priopćenju za medije iznio neutemeljeno apokaliptičan prikaz trenutne situacije vezane uz turističku djelatnost i trenutnu zračnu povezanost Dubrovnika dužni smo iznijeti niz činjenica koje vijećnik izbjegava navesti, a za koje smatramo da ih radi interesa javnosti treba istaknuti.

 

U nikakvom slučaju sadašnja situacija ne odgovara katastrofičnim projekcijama u navedenom nedovoljno informiranom i nedobronamjernom prikazu, a službene brojke informacijskog sustava eVisitor Hrvatske turističke zajednice najbolje demantiraju vijećnika Kristića. Naime, samo u razdoblju od 1. siječnja do 16. siječnja 2022. godine Dubrovnik je zabilježio 15.892 noćenja s indeksom 347 u odnosu na 2021., dok u odnosu na 2019. godinu indeks iznosi 79. To znači da smo samo u promatranom razdoblju ostvarili gotovo 80 posto noćenja zabilježenih u prvoj polovici siječnja rekordne 2019. godine. Najviše noćenja ostvarili su posjetitelji iz Hrvatske, BiH, Rusije, Sjedinjenih Američkih Država i Njemačke, a slijede ih gosti iz Srbije, Austrije, Ujedinjenog Kraljevstva, Slovenije i Crne Gore. Takav rezultat utoliko je bolji kada se u obzir uzme trenutna epidemiološka situacija na globalnoj razini. Nadalje, u veljači započinje snimanje jedne vrlo uspješne filmske produkcije zbog koje ćemo zabilježiti još dodatan porast broja noćenja.

 

Unatoč izdvojenim, ali upornim pokušajima da se umanji, a potom i obezvrijedi, doprinos ove gradske uprave i drugih dionika na turističkom tržištu za uspjeh sezone 2021., protekla sezona koja je donijela reaktivaciju tržišta i pokretanje gospodarstva nije se dogodila sama po sebi. Ona je rezultat kontinuiranih napora svih dionika, uključujući Turističku zajednicu grada Dubrovnika i Zračnu luku Dubrovnik. Isti se ogledaju u promotivnim aktivnostima na ključnim emitivnim tržištima, ali su, još važnije, i posljedica umješnosti u upravljanju destinacijom.

 

Vrijedi stoga podsjetiti da je za prošlogodišnje, prve uspješne pandemijske, sezone uspostavljen veliki broj novih i „starih“ direktnih letova. Nakon više od tri desetljeća uveden je direktni let Amsterdam-Dubrovnik. Značaj Amsterdama za Dubrovnik je iznimno važan jer je glavno čvorište za Deltu Airlines. Upravo ta kompanija, kao i United Airlines, prošle godine su s po četiri direktna leta tjedno prometovale na liniji New York-Dubrovnik. Također, osigurana je i izravna veza s Rusijom odnosno Moskvom. Ljetni red letenja u Dubrovačkoj zračnoj luci počinje već krajem ožujka, a najave za nadolazeću sezonu u svim segmentima su više nego dobre. Dubrovnik će tijekom sezone biti povezan s preko 80 odredišta i to putem 48 stranih i domaćih kompanija i s pravom se očekuje 80 posto rezultata iz po svemu rekordne 2019.

 

Ova gradska uprava u suradnji s Turističkim vijećem kontinuirano strateški promišlja promociju Grada, stoga podsjećamo vijećnika Kristića kako je upravo on prije godinu dana prozivao Turističku zajednicu i gradsku upravu za marketinške aktivnosti koje smo provodili na tržištu Sjedinjenih Američkih Država s pitanjem zašto to radimo ako nema aktivnih letova s tog tržišta. Samo dva dana kasnije započeli su direktni letovi iz SAD-a prema Dubrovniku.

 

S obzirom na važnost segmenta avio letova za cjelokupno dubrovačko gospodarstvo nadamo se budućoj konstruktivnoj raspravi na ovu temu. Nju svakako treba poticati i to je ono što dubrovačka javnost zaslužuje.

 

Izrađeno idejno rješenje za novi vrtić u Komolcu

1642576676.jpg

Grad Dubrovnik nastavlja ciklus kapitalnih investicija u sustav predškolskog i školskog obrazovanja. U sklopu razvoja obrazovne infrastrukture, izrađeno je idejno rješenje za izgradnju budućeg vrtića u naselju Komolac.

 

Budući vrtić na tri etaže primat će ukupno 260 polaznika te je u potpunosti osmišljen prema pedagoškim standardima predškolskog odgoja i naobrazbe. Prema idejnom rješenju arhitektonskog studija TLO d.o.o., predviđeni su unutarnji i vanjski kapaciteti za smještaj četiri jasličke i devet vrtićkih grupa, a zgrada će biti opremljena svim potrebnim sadržajima za adekvatan odgoj i razvoj.

 

Također, planirana je i izgradnja višenamjenske dvorane u prizemlju objekta gdje će se organizirati razni oblici tjelesne nastave i zdravstvene kulture, stvaralačke igre i priredbe. Osim dvorane i jedinice za boravak djece, u prizemlju će se nalaziti uredski i pomoćni prostori za osoblje te kuhinjski pogon.

 

Na prvom katu predviđen je prostor za preostalih sedam vrtićkih grupa koje će imati direktan pristup terasi i vanjskom terenu koji će služiti kao jedinstven i dinamičan prostor za igru i provođenje raznih aktivnosti. Vanjski prostori koji su dio idejnog rješenja poput igrališta moraju biti ograđeni i sigurni, sadržavati pritom zelene površine, te osunčane i hladovite prostore za igru. Osim igrališta, od vanjskih prostora planira se izgradnja pristupnih puteva, slobodnih površina, gospodarskog dvorišta te parkirališta. Idejno rješenje obuhvatilo je i cjelovito krajobrazno i hortikulturno uređenje, uz maksimalno zadržavanje postojećeg zelenila.

 

Podsjetimo, Grad Dubrovnik je u posljednje četiri godine u dječje vrtiće i osnovne škole ukupno uložio više od 200 milijuna kuna. Vrtić ‘Palčica’ dograđen je dodatnom zgradom, a u vrtiću ‘Mala kuća’ izvršena je adaptacija postojeće zgrade te je otvoren novi dio vrtića u Zatonu. Među planiranim investicijama, uz Komolac ističe se dogradnja i nadogradnja vrtića Pčelica, za koju je već ishođena građevinska dozvola. Uz kontinuirani infrastrukturni razvoj, prioritet u ovom segmentu je i ostvarenje pedagoškog standarda svakog vrtića i stvaranje uvjeta  koji će omogućiti svakom djetetu brz i efikasan upis u vrtić ili jaslice.

 

Gradonačelnik Franković u Hrvatskom saboru pitao ministra Butkovića o brodskoj liniji za Elafite

1642586652.jpg

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, ujedno i jedini saborski zastupnik s područja Dubrovnika, danas sudjeluje na 10. sjednici Hrvatskog sabora koji zasjeda nakon jednomjesečne stanke.

 

Na Aktualnom prijepodnevu još jednom je skrenuo pažnju na problematiku broda Postira koji predstavlja životnu ugrozu za posadu i putnike te je zatražio brzu reakciju resornog ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića.

 

Iskoristio je mogućnost postavljanja zastupničkih pitanja te je upitao ministra, koji obnaša i funkciju predsjednika skupštine Jadrolinija, kada stanovnici Elafita mogu očekivati zamjenu broda Postira sigurnim i adekvatnim plovilom.

 

- „Na brodskoj liniji 807 Dubrovnik – Koločep – Lopud – Suđurađ  prometuje brod Postira. Navedeni brod proizveden je 1963. godine te je unatoč redovnom održavanju njegovo stanje danas takvo da bi nastavak prometovanja ovog broda na liniji 807 predstavljao ozbiljnu životnu ugrozu kako za posadu tako i za sve putnika na navedenom plovilu.

 

Naime, 25. listopada 2021. godine zbog dotrajalosti plovilo je imalo pomorsku nezgodu, srećom bez posljedica za ljudske živote, te su svi bili uvjereni kako se nakon toga navedeno plovilo više neće vratiti u plovidbu na liniji 807. Međutim, navedeno plovilo se nakon remonta vratilo te ponovno vrši prijevoz na navedenoj liniji“, naveo je gradonačelnik Franković.

 

Podsjetio je ministra Butkovića i na obećanja Uprave Jadrolinija o nabavi novijeg plovila.

 

- „U zadnjih 20 godina promijenilo se više predsjednika Uprava Jadrolinije, otprilike jednaki broj je bio i obećanja kako će elafitski otoci dobiti novije plovilo, radili su se nacrti, prezentirali javnosti no, do današnjeg dana od toga svega nije se dogodilo ništa. Želim napomenuti kako se radi o iznimno isplativoj liniji koja najmanje 6 mjeseci u godini radi s punim kapacitetom. Stoga je još nerazumnija dugogodišnja ogluha Uprave Jadrolinija na probleme stanovnika Elafita, ali istovremeno i ignoriranje sigurnosnih aspekata plovidbe brodom Postira, gdje se gotovo svakodnevno u potencijalnu opasnost dovode posada i putnici.

 

Poštovani gospodine ministre, stanovnici Elafita nikad nisu tražili najnovije plovilo, na tržištu rabljenih plovila postoji cijeli niz plovila koji udovoljavaju potrebama linije 807. Slijedom navedenog, kao predsjednik skupštine Jadrolinija molim Vas da pozovete na odgovornost predsjednika Uprave te zatražite odgovore u kojem vremenskom roku se može očekivati zamjena broda Postira novijim plovilom, adekvatnim za svakodnevno putovanje na Elafite i s Elafita prema gradu Dubrovniku“, kazao je gradonačelnik u svom obraćanju u Hrvatskom saboru.

 

Uređenjem Volantine i Ulice Baltazara Bogišića do veće razine sigurnosti pješaka

1642672652.jpg

Grad Dubrovnik je u ponedjeljak 17. siječnja započeo s radovima prometnog uređenja ulice Volantina i Ulice Baltazara Bogišića u Dubrovniku.

 

Cilj prometnog uređenja je ostvarenje primjerene razine sigurnosti odvijanja prometa za sve grupe sudionika, posebice pješaka zbog neposredne blizine osnovne škole, a projekt je dogovoren u suradnji s Osnovnom školom Marina Držića na što je izdana prethodna suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova.

 

Projektom je predviđeno uklanjanje parkirališnih mjesta za vozila MUP-a na dijelu Volantine, od kolnog ulaza u Osnovnu školu Marina Držića pa do Ulice Baltazara Bogišića te na predmetnom dijelu napraviti pješačku stazu, dok će se parkiralište za vozila MUP-a označiti na dijelu ulice Baltazara Bogišića na zemljištu u vlasništvu škole. Parkirališno mjesto za osobe s invaliditetom zadržat će se na istoj poziciji.

 

Završetak radova vrijednih oko 50 tisuća kuna očekuje se do 24. veljače 2022., a provodi ih Upravni odjel za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu.

 

Tim "Aktivna Hrvatska" uručio zahvalnicu gradonačelniku Frankoviću

1642675209.jpg

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primili su  danas ambasadore sportsko-edukativnog projekta „Aktivna Hrvatska“ osmišljenog s ciljem promicanja kulture zdravog i produktivnog života.

 

U ovoj je prigodi tim Aktivne Hrvatske koji čine Darija Mikulandra Žanetić, Lukrecija Dragić, Toni Dabinović i David Bublić prvotno iznio podatke o trenutnom stanju tjelesnih aktivnosti mlađe populacije u Republici Hrvatskoj. Također, predstavljen je i način organiziranja ovogodišnjeg programa u Dubrovniku koji će se održati u mjesecu lipnju 2022. godine na tvrđavi Sv. Ivana, a koji će osim  vježbanja uključiti i edukaciju djece popraćenu predavanjima i radionicama stručnjaka.

 

Gradonačelnik Franković iskazao je iznimno zadovoljstvo zbog nastavka provođenja projekta koje podržavaju brojne hrvatske institucije i profesionalni sportaši.

 

„Jako mi je drago što će se i ove godine ovaj uistinu prepoznat sportsko-edukativni projekt ponovno realizirati i u Dubrovniku. Grad Dubrovnik pozdravlja i podupire sve ideje koje mogu doprinijeti da se građane, a posebice one najmlađe potakne da budu više sportski aktivni i promjene razinu svijesti, jer sport nas izgrađuje, socijalizira i potiče nas da živimo zdravo i kvalitetno“, kazao je u ovoj prigodi gradonačelnik.

 

Na samom kraju prijema, tim Aktivne Hrvatske uručio je zahvalnicu gradonačelniku za potporu i partnerstvo Grada Dubrovnika u provođenju projekta orijentiranog prema svim generacijama, s naglaskom na veći angažman odnosno doprinos  usmjeren prema  fizičkom i mentalnom zdravlju svakog pojedinca.

 

Pokrenuta 2012. godine, sportska manifestacija „Aktivna Hrvatska“ čiji je glavni stručni partner Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republika Hrvatske, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. U posljednjih devet godina više od 40 tisuća građana sudjelovalo je na brojnim zajedničkim treninzima, predavanjima stručnjaka i radionicama usmjerenih na osvješćivanja važnosti brige za vlastito zdravlje kao i promocije kulture redovite/svakodnevne  tjelovježbe.

 

Važno je za spomenuti kako se i tijekom epidemije COVID-19, projekt nastavio kontinuirano provoditi diljem Hrvatske, a sve u skladu s epidemiološkim mjerama.

 

OBAVIJEST Zaštitite vodomjere i instalacije od smrzavanja

1642699271.jpg

Vodovod Dubrovnik savjetuje svojim korisnicima da zaštite vodovodne instalacije kako bi se spriječilo smrzavanje vode u instalacijama zbog niskih temperatura.

 

Naime, vodoopskrbni sustav je projektiran na način da je osiguran kontinuirani protok vode, a vodovodne cijevi se polažu na propisanu dubinu unutar tla gdje su temperature više od temperature zraka. Međutim, u zimskim uvjetima korisnici su dužni zaštititi od smrzavanja vodomjer i instalacije priključka u vodomjernom oknu.

 

Važni savjeti da se izbjegne smrzavanje vodovodne cijevi u vašem domu:

 

·         provjerite jesu li vodomjerna okna dobro zatvorena, a u slučaju ekstremno niskih temperatura zaštitite instalacije unutar vodomjernih okna npr. dekama, tkaninama, stiroporom ili staklenom vunom,

·         ispustite vodu iz slavina u dvorištu,

·         interne vodovodne cijevi koje nisu na propisnoj dubini, a vode do garaža i dvorišnih objekata koji se ne griju, ispraznite ili toplinski izolirajte npr. filcom ili građevinskom folijom,

·         u ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje te ako odlazite na duži put, zatvorite ventil iza vodomjera i ispustite vodu kako bi se spriječilo smrzavanje vode,

·         pripazite da se vodomjeri ne smrznu u prostorima s nezaštićenim otvorima (razbijeni prozori i sl.),

·         pronađite ventil iza vodomjera kako biste na vrijeme zatvorili dotok vode u slučaju puknuća cijevi i time smanjili materijalnu štetu.

 

Program Feste svetog Vlaha i Dana Grada 2022.

1642760573.jpg

Ovogodišnji Program Feste sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika počinje u ponedjeljak 24. siječnja 2022., a završava u nedjelju 6. veljače proslavom sv. Vlaha na Gorici.

 

Program obuhvaća čitav niz kulturnih događanja, od izložbi, koncerata, predstava, predavanja, radionica, predstavljanja knjiga i projekcije filmova.

 

Održat će se više od 40 različitih vjerskih i svjetovnih te prigodnih i tradicionalnih programa.

 

Svečano otvaranje Feste tradicionalno će se upriličiti na Kandeloru, 2. veljače, u 15 sati i 30 minuta ispred parčeve crkve, dok je središnje, svečano euharistijsko slavlje u četvrtak, 3. veljače s početkom u 10 sati ispred dubrovačke katedrale.

 

NASTAVLJA SE PROGRAM U tri i pol godine sterilizirana 1291 ulična mačka

1642765802.jpg

U 2022. godini nastavlja se program sterilizacije uličnih mačaka, koji se još od rujna 2018. provodi na cijelom gradskom području u suradnji s volonterima koji brinu o napuštenim i nezbrinutim životinjama.

 

Sredstva za program osiguravaju se u proračunu Grada Dubrovnika, a o provođenju skrbi društvo Sanitat Dubrovnik d.o.o. putem veterinarskih ambulanti te uz koordinaciju volontera koje predvodi Ljubica Kežić, inicijatorica ovog projekta.

 

Tijekom 2021. godine zahvaljujući sredstvima koje je izdvojio Grad Dubrovnik sterilizirano je 260 mačaka, od toga 218 ženki i 42 mužjaka. Od početka projekta, od rujna 2018., godine sterilizirana je ukupno 1291 mačka, od toga 944 ženke i 347 mužjaka.

 

Grad je za nastavak programa u 2022. izdvojio 100 tisuća kuna, a sredstva su ravnomjerno raspoređena na tri veterinarske ambulante s gradskog područja koje sudjeluju u ovoj akciji te im se od strane Sanitata dostavljaju izravno po obavljenom poslu.

 

Kastracija i/ili sterilizacija mačaka provodi se prvenstveno radi kontrole i regulacije mačje populacije, posebno kada su u pitanju mačke koje nisu zbrinute i borave vani te iz javno-zdravstvenih razloga.

 

Pokrenuta javna nabava za rekonstrukciju tržnice u Gružu

1642776720.jpg

Sanitat Dubrovnik d.o.o. pokrenuo je danas postupak javne nabave za izvođenje radova rekonstrukcije Tržnice Gruž. Projektom se planira preurediti prostor 'zelene place' uz suvremene standarde poslovanja, ekološki prihvatljiv te s uređenom pripadajućom infrastrukturom.

 

Rekonstrukcijom će se obuhvatiti cjelokupni prostor tržnice, osim ribarnice koja je nedavno rekonstruirana i koja će uobičajeno raditi i dok budu trajali radovi na ostatku tržnice. Ovim projektom obnavljaju se poslovni prostori uz istočni zid place te se rekonstruira zid ljetnikovca Paladina Gundulića u skladu sa zahtjevima i uputama Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, po čijem naputku će se ukloniti i zgrada postojećeg ugostiteljskog objekta.

 

Na samoj tržnici će se u potpunosti zamijeniti podna površina, što uključuje sve podzemne instalacije, dok će se prostor natkriti velikim zaokretnim tendama. Također, tržnica će se opremiti pokretnim prodajnim stolovima i dodatnom pratećom opremom. Ujedno će se dobiti i polivalentni prostor koji će u popodnevnim satima, nakon zatvaranja place, služiti kao terasa ugostiteljskim objektima i kao trg. U sklopu rekonstrukcije uredit će se i okolne podne površine pločnika, na kojima će se izvesti podzemni spremnik za otpad.

 

Dokumentacija za javnu nabavu dostupna je u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH te na internetskoj stranici Sanitata. Krajnji rok za dostavu ponuda je 1. ožujka do 10:00 sati.

 

Očekuje se da bi radovi na rekonstrukciji trebali trajati oko šest mjeseci, a procijenjena vrijednost radova iznosi 18 i pol milijuna kuna. Za to vrijeme prodavači s tržnice u Gružu bit će premješteni na tržnicu u Lapadu, koja je također nedavno preuređena.

 

Gradonačelnik Franković sastao se s veleposlanikom Republike Kosovo u Hrvatskoj

1642774785.jpg

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas u službeni posjet veleposlanika Republike Kosovo u Republici Hrvatskoj Martina Berishaja.

 

Prijemu su nazočile i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž.

 

Gradonačelnik Franković poželio je dobrodošlicu veleposlaniku Bersihaju iskazavši pritom zadovoljstvo zbog kontinuirane bilateralne suradnje u raznim područjima.

 

„Osnaživanje i nastavak jedne iznimno dobre suradnje s Republikom Kosovo u fokusu je kako Gradu Dubrovniku, tako i Republici Hrvatskoj. Ono što u ovoj prilici želim naglasiti jest da je spoj Janjeva i Dubrovnika još od Dubrovačke Republike nevjerojatno jak, dubok i čvrst. Siguran sam da će tako i ostati, no potrebno je osnaživati odnose i sačuvati ih za buduća vremena i generacije“,  kazao je u ovoj prigodi gradonačelnik.

 

Izrazio je posebno zadovoljstvo i zbog sutrašnjeg ređenja novog dubrovačkog biskupa mons. Roka Glasnovića koji je porijeklom s Janjeva, a što čini još jednu dodatnu poveznicu među narodima.

 

Veleposlanik Berishaj kazao je kako Hrvatska, a posebice Dubrovnik predstavljaju sjajan primjer kada je riječ o njegovanju i održavanju odnosa, te da Republika Kosovo može puno naučiti naročito kada je riječ o tranzicijskoj revitalizaciji i prosperitetu hrvatskog stanovništva u brojnim segmentima.

 

Današnji susret predstavnika Grada Dubrovnika i veleposlanika Kosova obuhvatio je i niz drugih tema o kojima se razgovaralo, poput statusa Hrvata na Kosovu, značaju kulturne i spomeničke baštine te povijesnoj povezanosti dvaju zemalja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji