slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
20.7°C
Vrijeme za 23.09.2020.
23.09.2020. Danas
Max. 18°C Min. 18°C
Vrijeme za 24.09.2020.
24.09.2020. Cet
Max. 23°C Min. 18°C
Vrijeme za 25.09.2020.
25.09.2020. Pet
Max. 22°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,001682
GBP
GBP
8,195272
USD
USD
6,435044
EUR
EUR
7,538011
Novi “stroži” Plan će biti u potpuno digitalnom obliku, a izrada kreće s državne razine prema lokalnoj (VIDEO)
16.09.2020 | Vijesti
GUP

Novi “stroži” Plan će biti u potpuno digitalnom obliku, a izrada kreće s državne razine prema lokalnoj (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Na gradskom vijeću uz žustru raspravu podržane su izmjene i dopune GUPA i PPU, radi se o postupku koji je započet prošle godine

Video

Odluka s vijeća sada ide javnopravnim tijelima- koje trebaju dati svoje zahtjeve i mišljenja. Tek nakon toga slijedi nacrt prijedloga plana, a krajem listopada i javna rasprava. 

 

"Što se tiče gradskih projekata i grafičkih izmjena tu govorimo o skloništu za životinje koje se planira na području Grabovice,rekonstrukcija prometne mreže na području Rijeke dubrovačke, rekonstrukcija prometnice do Tvrđave Imperijal, uvjeti uređenja i izgradnje vrtića u Komolcu", kazala je Jelena Lončarić, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša.

 

Novi GUP trebao bi  riješiti i problem smještaja osoblja u dubrovačkoj bolnici. Novi “stroži” Plan će biti u potpuno digitalnom obliku, a izrada kreće s državne razine prema lokalnoj. 

 

"Ove izmjene nisu zapravo novi GUP nego su kozmetičke izmjene nego su izmjene koje se kozmetičke tiču nekakvih stvari vezano uz gradnju katnost", govori Nikša Selmani, gradski vijećnik (KLGB Srđ je Grad).

 

U izmjene se dodaje Selmani krenulo 3 godine prekasno. Izmjena GUP-a jest i razlog njegovog sudjelovanja u politici grad. Gradonačelnika kritizira nejasnih odredbi.

 

"Za neke pojmove nismo znali što konkretno znače i mislim da je to bio na samoj sjednici. Što su značile neke formulacija poput dodatne razrade koja se ticala projekta na malom Stradunu", govori Nikša Selmani, gradski vijećnik (KLGB Srđ je Grad).

 

Pročelnica Lončarić je istaknula kako je nerealno očekivati novi urbanistički plan do kraja 2020. godine jer njegova izrada je dugotrajan proces koji će nada se proći bez pritisaka.

 

"Pojedinci znaju sebi dopustiti svašta, u zadnje vrijeme ne mogu reći da sam bila izložena velikim pritiscima, mislim da su pritisci veći na gradonačelniku, ali takvu vrstu negativnog ponašanja uvijek imate posebno kad se tiče prostornih planova i gradskih projekata", govori Jelena Lončarić, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša. 

 

Hoće li GUP napokon stati u kraj građevinsko eldoradu vidjet ćemo tek u 2021. godini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji