umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
28.8°C
Vrijeme za 07.08.2020.
07.08.2020. Danas
Max. 27°C Min. 25°C
Vrijeme za 08.08.2020.
08.08.2020. Sub
Max. 30°C Min. 24°C
Vrijeme za 09.08.2020.
09.08.2020. Ned
Max. 31°C Min. 25°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,937579
GBP
GBP
8,298266
USD
USD
6,296998
EUR
EUR
7,467610
Veliki dugovi veledrogerijama, građani zabrinuti: Hoćemo li ostati bez lijekova!? (VIDEO)
20.07.2020 | Vijesti
I DUBROVAČKA BOLNICA DUGUJE

Veliki dugovi veledrogerijama, građani zabrinuti: Hoćemo li ostati bez lijekova!? (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević/Libero portal
Iz veledrogerija kažu kako im je potrebna milijarda kuna da prežive ljeto

Dug bolnica prema veledrogerijama premašio je 3,5 milijardi kuna. Dubrovačka bolnica jedan je od dužnika.

 

"Radi se oko 94 milijuna kuna duga prema veledrogerijama, tu nije uključen dug prema HZZO-u koji je bio tijekom COVID-a, malo se drugačije obračunavalo. To je standardni dug i sad ćemo vidjeti što će se dalje događati s tim. Četiri su velika dobavljača, jedan dobavljač, iz nama nepoznatih razloga mada držimo ritam plaćanja kao prema svim ostalima, nas drži pod sankcijama u smislu da isporučuje uz otežane uvjete, ali isporučuje" kazao je Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik.

 

Predstavnici veledrogerija poslije sastanka u ministarstvu zdravstva, najavili su kako 20 bolnica u Hrvatskoj neće dobiti naručene lijekove. Veledrogerije ih nisu u mogućnosti isporučiti zbog nagomilanih dugova.

 

"Ovo je sada nacionalni problem, uvijek je zapravo bio nacionalni problem, ako se radi to što se potroši mora se i platiti. Nažalost novac koji dobivamo je toliki da više nije dostatan ni za plaće. Tako da u ovom trenutku ćemo vidjeti što će uspjeti resorni ministar izdogovarati s predstavnicima veledrogerija, a poslije toga ćemo biti nešto pametniji. Znači, dijelit ćemo sudbinu ostatka države", zaključuje Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice DubrovnikIz veledrogerija kažu kako im je potrebna milijarda kuna da prežive ljeto. No nisu samo oni zabrinuti i građani se pitaju kako će se liječiti u bolnicama bez lijekova.

 

"Bojim se više svega, ne znam što bih rekla. Stanje je takvo kakvo je i vidjet ćemo što će biti, ne zna nitko", govori Nikolina.

 

Građani se nadaju dogovoru između vlade i drogerija

 

Iz dubrovačke bolnice stižu riječi utjehe dok veledrogerije očekuju uplatu svoje milijarde. Odgovor trebaju do srijede, a dat će im ga u Ministarstvu financija.

 

Riječi utjehe stižu i od državnog tajnika Tomislava Dulabića, koji je  istaknuo kako u  niti u jednoj bolnici nema nestašice lijekova , te kako pacijenti nemaju razloga za brigu. 3 i pol milijarde razloga odnosno kuna duga itekako utječu na brigu.

 

Više pogledajte u prilogu.

Video

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji