vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
29.0°C
Vrijeme za 10.07.2020.
10.07.2020. Danas
Max. 28°C Min. 25°C
Vrijeme za 11.07.2020.
11.07.2020. Sub
Max. 29°C Min. 22°C
Vrijeme za 12.07.2020.
12.07.2020. Ned
Max. 32°C Min. 22°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,092729
GBP
GBP
8,421428
USD
USD
6,654481
EUR
EUR
7,538862
Dubrovačka biskupija bogatija za dvadeset i troje specijaliziranih animatora (FOTO)
11.01.2020 | Vijesti
INTERAKTIVNE I PREDAVAČKE RADIONICE

Dubrovačka biskupija bogatija za dvadeset i troje specijaliziranih animatora (FOTO)

Autor: Libero Portal
Foto: Dubrovačka biskupija
U programu je sudjelovalo dvadeset i troje sudionika koji su prije završili jednogodišnju temeljnu formaciju animatora

Sedma opća specijalizacija animatora Dubrovačke biskupije održana je od 2. do 8. siječnja u Biskupijskom sjemeništu u Dubrovniku. U programu je sudjelovalo dvadeset i troje sudionika koji su prije završili jednogodišnju temeljnu formaciju animatora. Uz vodstvo Antuna Tomaševića, animatora instruktora, tridesetak animatora je osmišljavalo, vodilo i realiziralo program specijalizacije.

 

Novi animatori specijalci Dubrovačke biskupije su : Ivana Andričić, Petra Bosnić, Petra Bošković, Jelena Car, Antea Ćorić, Maja Daničić, Karla Gabrieri, Josipa Jukić, Jelena Kordić, Ana Kovačić, Lucija Kušar, Marin Martić, Marinea Martić, Ena Martinović, Matiana Matana, Anna Miletić , Mauro Mratinović, Marija Mustapić, Ana Nikše, Lucija Rašić, Ilar Savinović, Nikolina Šilježar te Nikolina Tomaš.

 

Tijekom sedam dana polaznici su kroz interaktivne i predavačke radionice, igre, ples, glumu i druženje učili o načinima na koje mogu animirati mlade na svojoj župi ili u projektima na razini biskupije. Imali su priliku upoznati se s oblicima rada s mladima i načinom djelovanja animatora u Dubrovačkoj biskupiji. Također stjecali su znanja o načinu organizacije, timskom radu te radu s različitim dobnim skupinama. Svakog dana su imali priliku za ispovijed i razgovor s duhovnikom te svakodnevna euharistijska slavlja koja bi svakoga dana predvodio drugi svećenik. Na raspolaganju mladima su bili dvojica mladomisnika don Robert Karačić, kapelan župe sv. Mihajla u Lapadu i don Tonći Ante Prizmić, kapelan župe sv. Petra na Boninovu. Uz mladomisnike tu su bili i don Josip Lebo, ravnatelj Biskupijske klasične gimnazije te don Hrvoje Katušić, generalni vikar Dubrovačke biskupije.

 

Posljednjega dana euharistijsko slavlje je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić u koncelebraciji s generalnim vikarom i lapadskim kapelanom. Biskup je mladima poručio kako je bit kršćanskog vjerovanja da je Bog ljubav te da je to temeljna razlika između kršćanstva i ostalih religija. Kazao je kako Bog baš kroz Sina ljubi te naglasio da je njegova ljubav sveprisutna i nije uvjetovana njihovim sposobnostima i količinom truda koju ulažu u svoje animatorsko djelovanje. Potvrdio je to primjerom čuda umnažanja opisanog u evanđelju u kojem je dječak koji je dao svojih pet ječmenih kruhova i dvije ribe na raspolaganje Isusu, zapravo pokazao da ako ljudi sebe i svoje talente daju Isusu na raspolaganje, može se utoliti duhovna glad društva. Time Isus pokazuje da su i oni potrebni kako bi se ljubav umnažala.

 

Pročelnica Vijeća za mlade Ana Marčinko novim animatorima specijalcima je poručila kako su sada postali članovi animatorske obitelji te kako je ovo tek početak. Na završetku misnog slavlja biskup je polaznicima dodijelio certifikate.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji