vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
16.2°C
Vrijeme za 21.10.2020.
21.10.2020. Danas
Max. 18°C Min. 12°C
Vrijeme za 22.10.2020.
22.10.2020. Cet
Max. 21°C Min. 12°C
Vrijeme za 23.10.2020.
23.10.2020. Pet
Max. 21°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,067136
GBP
GBP
8,317929
USD
USD
6,418138
EUR
EUR
7,575970
Majka objavila identitet pedofila: Znam da me zbog toga može tužiti, ali ne želim da to itko doživi (VIDEO)
17.09.2020 | Vijesti
JE LI DUBROVNIK SIGURAN GRAD?

Majka objavila identitet pedofila: Znam da me zbog toga može tužiti, ali ne želim da to itko doživi (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
U parku na Batali 45-godišnji muškarac silom je pokušao odvući 14-godišnju djevojčicu. Reagirali su njeni prijatelji koji su priskočili u pomoć i odmah nazvali policiju koja je muškarca uhitila

Video

Između 21 i 22 sata nekoliko učenika prvog razreda srednje škole družilo se u Parku na Batali. U jednom trenutku dvije su se djevojčice izdvojile te im je prišao stariji muškarac i jednu od njih počeo prvo verbalno nagovarati da pođe s njim u stan, a kada je ona to odbila, počeo ju je vući za ruku. 

 

"Dolaskom na mjesto događaja potvrđeno je da muškarac djevojčicu prvo verbalno, a potom i silom pokušao odvesti u svoj stan", kazala je Andrijana Biskup, glasnogovornica PU Dubrovačko-neretvanske.

 

Majka djevojčice izjavila je kako su prijatelji njezine kćeri dobro odreagirali pa su odmah zvali policiju.

 

“Moja je kćer bila u potpunom šoku, tresla se i zamuckivala, jedva je dala iskaz u policiji. U stanju šoka su bili i svi njeni prijatelji”, napisala je.

 

Identitet 45-godišnjaka još sinoć je objavila na Facebooku.

 

“Znam da me zbog toga može tužiti, ali ja želim svim roditeljima skrenuti pažnju na tog muškarca, kako nijedno dijete više ne bi doživjelo ono što je doživjela moja kćer i njeni prijatelji”, napisala je majka.

 

Napadač je priveden i u tijeku je kriminalistička istraga. 

 

"Radi se o muškarcu od 45 godina s područja Metkovića koji je bio u visoko alkoholiziranom stanju, on se trenutačno nalazi u prostorijama policije jer je još uvijek u tijeku policijska istraga", kazala je Andrijana Biskup, glasnogovornica PU Dubrovačko-neretvanske.

 

“Sinoć sam bila u potpunom šoku, kao i moja kćer i cijelo njeno društvo vršnjaka s kojima je bila u Parku na Batali, a jutros se pitam – je li moguće da se ovakve stvari događaju u Dubrovniku? I to oko 21 sat navečer, na javnom prostoru koji se ne nalazi u nekom zabačenom dijelu grada, nego na veoma prometnom i dostupnom mjestu.”, napisala je majka.

 

Građani su šokirani događajem.

 

"Djeca se moraju igrati, vanka ja ne znam jesu li to psihički poremećene osobe, napadati dijete kako bi bilo sutra da neko moje dijete napadne to je nešto grozno to nije sramota samo te osobe već i društva", govori Amir.  

 

"Takve stvari se nažalost događaju kad tad, ali sve u svemu mislim da je ovo siguran grad mislim da je ovo izdvojeni slučaj za sada nadam se da će tako ostati i dalje", tvrdi Igor.

 

"To je psihička bolest to je potrebno liječiti kod doktora djeca moraju biti pažljiva  roditelji moraju pripremiti djecu na situacije koje se mogu dogoditi", govori Aljona.

 

U policiji odgovaraju jesu li ovakvi slučajevi učestali na području ove policijske uprave.

 

"Ovo je izoliran slučaj ne pamtim da se ovako nešto dogodilo u zadnjih 10 godina", kazala je Andrijana Biskup, glasnogovornica PU Dubrovačko-neretvanske.

 

Iskazi svjedoka i istraga su u tijeku, nakon čega će osumnjičeni vjerojatno biti predan pritvorskom nadzorniku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji