slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
20.7°C
Vrijeme za 23.09.2020.
23.09.2020. Danas
Max. 18°C Min. 18°C
Vrijeme za 24.09.2020.
24.09.2020. Cet
Max. 23°C Min. 18°C
Vrijeme za 25.09.2020.
25.09.2020. Pet
Max. 22°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,001682
GBP
GBP
8,195272
USD
USD
6,435044
EUR
EUR
7,538011
Ravnatelj Županijske lučke uprave: Spremni smo iz vlastitih sredstava na 3 linije dnevno (VIDEO)
16.09.2020 | Vijesti
KALAMOTA

Ravnatelj Županijske lučke uprave: Spremni smo iz vlastitih sredstava na 3 linije dnevno (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Ravnatelj županijske lučke uprave za LTV je jučer izjavio kako se na sastanku s mještanima Kalamote dogovorilo rješenje o prijevozu s otoka za vrijeme trajanja radova na rivi u Donjem čelu. Na izjavu Dadića reagirao je dio stanovnika Kalamote, točnije kako kažu njih većina ili 110 mještana, pa kažu kako odobravaju jedino pristajanje Postire u Donjem Čelu i to četiri puta dnevno

Video

Ravnatelj županijske lučke uprave za LTV je jučer izjavio kako se na sastanku s mještanima Kalamote dogovorilo rješenje o prijevozu s otoka za vrijeme trajanja radova na rivi u Donjem čelu.

 

"Jučer sam razgovarao s predstavnikom mještana gospodinom Rossijem naveo sam mu razloge da je lučka uprava spremna surađivati iz vlastitih sredstava 3 linije dnevno radi se o brodu Europa koji sufinancira grad Dubrovnik", govori Željko Dadić, ravnatelj Županijske lučke uprave.

 

Na izjavu Dadića reagirao je dio stanovnika Kalamote, točnije kako kažu njih većina ili 110 mještana, pa kažu kako odobravaju jedino pristajanje Postire u Donjem Čelu i to četiri puta dnevno. 

  

Mještani Donjeg čela ne žele uplovljavanje broda Europe nego postavljanje pontona kako bi se omogućilo pristajanje Postire-za njih žile kucavice otoka. 

 

Matijević o tome da im nitko nije rekao o sastanku.

 

"Ovakve stvari se ne počinju rješavati 3 dana prije početka radova postira je svoje probno pristajanje trebala odraditi prije 2 mjeseca pristanište u gornjem čelu suludu je da se tamo uopće pokušava pristajati  opće je poznato da je to riva koja je na udaru bure", govori Ivan Matijević.

 

Iz Županijske lučke uprave poručuju kako su brod Europa htjeli organizirati u najboljoj mogućoj namjeri i kako nisu znali za nesuglasice mještana i mjesnog odbora.

 

"Želimo surađivati ne želimo nikakve napade i atake koji su uslijedili mi smo ponudili rješenje iako nije bila naša obveza to je obveza agencije za linijski obalni promet i grada Dubrovnika ali nažalost sve je palo na naša leđa", govori Željko Dadić, ravnatelj Županijske lučke uprave.

 

Zato se od Europe odustaje ,a prema Kalamoti će ipak ploviti Postira.

 

"Postavit ćemo tu ponton koji će biti tu privremeno uzet ćemo ga u najam dok traju radovi kako bi se omogućilo pristajanje budući da mještani ne žele brod Europu", govori Željko Dadić, ravnatelj Županijske lučke uprave. 

 

Usprkos jučerašnjem dogovoru mještani će dobiti ono što su željeli-o trošku lučke uprave postavit će se ponton , a  postira će nastaviti uplovljavati u Donje čelo 4 puta dnevno kao i do sada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji