Franković: Majka, koja se nalazi na listi HNS-a, je sama tražila potvrdu ispisa djeteta iz vrtića! Ovo je jadno!
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
33.6°C
Vrijeme za 23.06.2021.
23.06.2021. Danas
Max. 30°C Min. 24°C
Vrijeme za 24.06.2021.
24.06.2021. Cet
Max. 33°C Min. 21°C
Vrijeme za 25.06.2021.
25.06.2021. Pet
Max. 32°C Min. 26°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,837505
GBP
GBP
8,736414
USD
USD
6,298943
EUR
EUR
7,493222
Franković: Majka, koja se nalazi na listi HNS-a, je sama tražila potvrdu ispisa djeteta iz vrtića! Ovo je jadno!
12.05.2021 | Vijesti
KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Franković: Majka, koja se nalazi na listi HNS-a, je sama tražila potvrdu ispisa djeteta iz vrtića! Ovo je jadno!

Autor: Libero Portal
Foto: Libero portal
Nakon što me Boja Milan Mustać izvjestila što se točno dogodilo ostao sam, u najmanju ruku - osupnut. Politička podmetanja su nešto što smo doživjeli više puta, ali tolika želja i očaj da bi koristili malodobnu djecu u tu svrhu, to nisam očekivao!

Nakon što su društvene mreže jutros preplavile objave o ispisanom djetetu iz vrtića radi 431 kunu duga te nakon reakcije ravnateljice Boje Milan Mustać da nijedno dijete neće biti ispisano zbog duga, gradonačelnik Mato Franković danas je sazvao izvanrednu konferenciju za medije.

 

Cijelu situaciju nazvao je korištenjem malodobne djece u predizborne svrhe i ispričao što se točno dogodilo.

 

"Uistinu sam ostao zatečen kad sam jutros vidio lavinu reakcija na objavu da je jedno dijete ispisano iz vrtića zbog duga od 431 kunu. Ja sam imao u posljednjih godinu dana česte interakcije s ravateljicom Bojom Milan Mustać jer su me roditelji često kontaktirali da su u teškoj financijskoj situaciji. Zato sam više puta govorio da nijedno dijete ne smije biti ispisano iz vrtića bez obzira za dug. S obzirom da ravnateljica zna moj stav, ostao sam danas iznenađen ovim dopisom, pa sam tražio pisano očitovanje ravnateljice na navedeno", rekao je Franković te nastavio:  

 

"Jutros je kandidat HNS-a Miho Obradović objavio da će nam prvoj sjednici Gradskog vijeća tražiti da ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik podnese ostavku, ako uopće dotad bude na dužnosti. Međutim, nakon što me gospođa Boja Milan Mustać izvjestila što se točno dogodilo ostao sam, u najmanju ruku, osupnut. Politička podmetanja su nešto što smo doživjeli više puta, ali tolika želja i očaj za vlasti ne preza ni od čega i korištenje djece u tu svrhu, to nisam očekivao! Govorit ću o imenima i prezimenima jer se radi o političkim akterima. Ta majka se zove Ljerka Tikvica i obaviještena je na uobičajenoj špranci za postojanje duga. Nije se nijedan jedini put javila Dječjim vrtićima Dubrovnik. Međutim, dana 12. travnja, gđa Ljerka Tikvica piše ovo- "obzirom na vašu obavijest ovim putem vas molim potvrdu ispisa s datumom kako je navedeno u opomeni". I onda 16. travnja Dječji vrtići Dubrovnik na njen zahtjev dostavlja ispisnicu. I to ništa ne bi bilo čudno da ona nije na listi HNS-a na 14. mjestu. Danas Facebook mreže gore zbog 'bešćutnog Mata Frankovića koji je ispisao djecu iz vrtića'. Ovo je političko dno dna Andro Vlahušiću! Ti si jedan najobičniji jadnik koji se ne znaš boriti u političkom ringu nego koristiš djecu, obitelj za političku borbu. Rekli bi stari ljudi 'tugo i nevoljo'", rekao je Mato Franković.

 

O ovoj temi i u Vijestima Libertas televizije u 17:30 sati!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji