pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
19.0°C
Vrijeme za 29.05.2020.
29.05.2020. Danas
Max. 21°C Min. 15°C
Vrijeme za 30.05.2020.
30.05.2020. Sub
Max. 21°C Min. 15°C
Vrijeme za 31.05.2020.
31.05.2020. Ned
Max. 18°C Min. 13°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,109330
GBP
GBP
8,446634
USD
USD
6,889747
EUR
EUR
7,584233
Gradonačelnik Franković: Placa bi se mogla otvoriti krajem idućeg tjedna
16.04.2020 | Vijesti
KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Gradonačelnik Franković: Placa bi se mogla otvoriti krajem idućeg tjedna

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i načelnik stožera Civilne zaštite Grada Dubrovnika Stjepko Krilanović govorili su o radu Civilne zaštite Grada Dubrovnika.

Na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i načelnik stožera Civilne zaštite Grada Dubrovnika Stjepko Krilanović govorili su o radu  Civilne zaštite Grada Dubrovnika.

 


Potvrđeno je kako Civilna zaštita koristi i dron, no kako on smije letjeti samo preko javnih površina.

 


Gradonačelnik se ovim putem osvrnuo i na svakodnevna grupiranja građana.
“Grupiranja su svakodnevnima. Imamo velikih problema i u Gospinom polju, gdje svakodnevno moramo djelovati i udaljavati ljude, ali to radimo na fin i primjereni način. Zamolimo ljude i oni se udalje", rekao je gradonačelnik Franković.

 


Gradonačelnik Franković osvrnuo se i na propusnice te kazao kako je u 15 dana rada Stožera civilne zaštite zabilježeno preko tri tisuće poziva, kao i veliki broj zahtjeva.


"Prema informacijama s terena na punktove dolaze isključivo ljudi koji imaju propusnice. Bilo je par pokušaja prelaska bez propusnica, ali ne previše. Tijekom cijelog vremena 90 posto građana se pridržava mjera, da to nije tako imali bi puno veći broj zaraženih", rekao je Franković.

 


Gradonačelnik Mato Franković komentirao je prijedlog čeških agencija da se sklope posebni ugovori te stvore zračni ili cestovni koridori namijenjeni za putovanje isključivo zdravih turista.

 


"Mi smo isključivo avio-destinacija i koridor sa zemljama bližim Republici Hrvatskoj bi bio izvanredan. Na taj način omogućujemo dolazak gostima tijekom turističke sezone. Vidjeli smo najavu da se nećemo lako riješiti pandemije, ona će se pojaviti vjerojatno na zimu. Vjerujem da će socijalna distanca postati pravilo i bilo bi dobro kad bi izvukli maksimum od ove sezone. Ukoliko bude moguće, zajedno s Ministarstvom turizma i Dubrovnik će se pridružiti navedenoj inicijativi", kazao je gradonačelnik Franković na konferenciji za medije.

 

Gradonačelnik je komentirao i to kada će se otvoriti placa u Gružu.

"Postoji mogućnost da placu otvorimo krajem idućeg tjedna, a zasad čvrsto stojimo pri stajalištu da se ona ne treba otvarati", kazao je Franković.

 

Više pogledajte u središnjim vijestima Libertas televizije u 17:30 sati!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji