Gradonačelnik Franković: Vrtići i škole će biti otvoreni za onu djecu koju nema tko pričuvati!
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.6°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Danas
Max. 16°C Min. 10°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 11°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Sub
Max. 15°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,969300
GBP
GBP
0,854000
USD
USD
1,063800
Gradonačelnik Franković: Vrtići i škole će biti otvoreni za onu djecu koju nema tko pričuvati!
13.03.2020 | Vijesti
KORONAVIRUS

Gradonačelnik Franković: Vrtići i škole će biti otvoreni za onu djecu koju nema tko pričuvati!

Autor: Luka Čavar
Foto: LTV
Smanjili smo potrošnju Grada Dubrovnika, trošimo samo nužno i neophodno, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Franković održao je sastanak s komunalnim i žurnim službama čija je tema bio koronavirus koji ovih dana potresaa Hrvatsku.

 

Gradonačelnik Franković istaknuo je kako Grad Dubrovnik i žurne službe čine sve što je u njihovoj moći vezano uz epidemiju koronavirusa.

"Mi u ovom trenutku poduzimamo sve mjere predostrožnosti po pitanju zdravstvenog stanja i što bolje kontrole kako javnih područja tako i onih privatnih. Činimo sve što je u našoj moći u ovom trenutku, očekujući da će se virus pojaviti i u Dubrovniku, što se još uvijek nije dogodilo. Teško je očekivati da se takvo nešto neće dogoditi s obzirom na ekspanziju virusa kroz cijeli svijet. Mi smo u ovom trenutku posvećeni isključivo tome, s druge strane imamo i ekonomske efekte. Smanjili smo potrošnju Grada Dubrovnika, trošimo samo nužno i neophodno. Očekujemo upute od Vlade koja u ovom trenutku, u suradnji s gradovima i općinama, razrađuje model pomoći gospodarstvu na razini Hrvatske i sukladno smjernicama Vlade postupit će i Grad Dubrovnik", rekao je.

 

 

Franković je istaknuo da nema potrebe za širenjem panike te se osvrnuo na situaciju s praznim policama u dubrovačkim butigama.

"Molimo još jednom ljude da ne rade ovo što trenutno rade. Dakle, panični efekt se produbljuje što nam nije potreba. Treba izbjegavati javna okupljanja. Poslali smo preporuku svim javnim ustanovama koje su u vlasništvu Grada Dubrovnika da sve one aktivnosti koje su bile predviđene otkažu za idućih mjesec dana. Isto tako, poslali smo preporuke i športskim udrugama", istaknuo je gradonačelnik.

 

Na pitanje novinara hoće li se vrtići zatvoriti na dva tjedna kao i škole i vrtići gradonačelnik je istaknuo kako treba pričekati odluku o postupanju na razini gradova.

"Vlada RH je donijela danas i jasnu odluku vezanu uz škole i sveučilišta. Škole se ne zatvaraju, nastavnici i učitelji će dolaziti u škole. Svi roditelji koji nemaju gdje sa svojom djecom, rade ili slično će moći odvesti svoje dijete u školu dok roditelj ne završi sa svojim poslom. Vrlo slično će biti i u vrtićima, međutim, nećemo još uvijek donijeti konkretnu informaciju dok se ne dogovorimo na razini gradova što ćemo napraviti. Informacije se mijenjaju iz sata u sat. Vjerujem da će se promijeniti sličan model kao kod škola. Moramo voditi računa o brizi i zdravlju najmlađih", kazao je Mato Franković.

 

Podsjetimo, u Dubrovniku zasad nije potvrđen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji