vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
30.5°C
Vrijeme za 23.07.2019.
23.07.2019. Danas
Max. 32°C Min. 28°C
Vrijeme za 24.07.2019.
24.07.2019. Sri
Max. 35°C Min. 25°C
Vrijeme za 25.07.2019.
25.07.2019. Cet
Max. 31°C Min. 24°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
+0.28%
CHF
CHF
6,701274
-0.30%
GBP
GBP
8,206752
+0.18%
USD
USD
6,581790
-0.01%
EUR
EUR
7,382794
 razliku od vijećnika HDZ-a i njihovih partnera, mi nismo podržali izmjene prostornih planova
12.02.2019 | Vijesti
LUJIĆ I KRISTIĆ: "Za

razliku od vijećnika HDZ-a i njihovih partnera, mi nismo podržali izmjene prostornih planova"

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević/Libero Portal
"Ovaj bijedni, ali neuspjeli pokušaj naše diskreditacije samo je poslužio kao prisjećanje na Dubrovački dogovor i njegove sudionike"

Priopćenje gradskih vijećnika Dolores Lujić i Mara Kristića prenosimo u cijelosti.

Ovaj zaista bijedni, ali neuspjeli pokušaj gradske uprave koji je trebao poslužiti u svrhu naše diskreditacije kroz konstrukciju čija je isključiva namjera da nas se prikaže kao nekoga tko je podržao izmjene GUP-a samo je poslužio kao prisjećanje na Dubrovački dogovor i njegove sudionike.

Ne samo da nismo podržali predmetne izmjene  prostornih planova nego smo na samom početku sjednice gradskog vijeća održane  2014 – te godine glasali za skidanje te iste točke s dnevnog reda.

Upravo zahvaljujući vijećnicima HDZ-a i njihovim partnerima iz Dubrovačkog dogovora točka je opstala na dnevnom redu, a kasnije je i izglasana i oni i njihovi partneri su bili ti koji su omogućili povećanje katnosti nekih objekata, kojima se danas čude.

Zaista bismo bili sretni da je iz gradske uprave kao reakcija na niz priopćenja u svezi GUP-a umjesto notorne laži uslijedio neki konstruktivni prijedlog ili poziv na suradnju oko iznalaženja načina kako popraviti stanje u prostoru, a da pritom ne ugrozimo javne i one prihvatljive privatne projekte te zaštitimo i unaprijedimo kvalitetu života građana.

Očekivali smo da će gradonačelnik stati u obranu prozvanih službenika nadležnog Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje koji su na žalost osuđeni na postupanje prema važećem GUP -u koji zaista jest Generalni Ubojica Prostora, a krivci se nalaze negdje drugdje.

Umjesto očekivane reakcije za uzvrat smo dobili serviranu laž s namjerom da se javnosti prikaže kako smo mi podržali izmjene i dopune prostorno – planske dokumentacije kojima se omogućila nekakva katnost nekih objekata.

Uvijek se trudimo da svako naše priopćenje bude argumentirano, konstruktivno i u skladu s činjenicama pa jednak pristup očekujemo i od ostalih sudionika u političkom životu grada.

Pretraživanja po arhivima neodoljivo podsjećaju na neka ružna vremena za koja se nadamo da su iza nas, a istovremeno takve radnje mogu nanijeti najviše štete upravo onima koji se njima služe.

U nadi da ćemo zajednički naći rješenje kako u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih posljedica popraviti stanje u prostoru, srdačno Vas pozdravljamo uz zamolbu da Vi sami,  ili Dubrovačka televizija koja je tada jedina prenosila sjednice gradskog vijeća u svrhu ispravljanja netočnih i lažnih navoda objavite snimku predmetne sjednice.

 

Gradski vijećnici

Dolores Lujić i Maro Kristić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji