umjeren vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
27.1°C
Vrijeme za 07.08.2020.
07.08.2020. Danas
Max. 25°C Min. 25°C
Vrijeme za 08.08.2020.
08.08.2020. Sub
Max. 30°C Min. 24°C
Vrijeme za 09.08.2020.
09.08.2020. Ned
Max. 32°C Min. 24°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,909813
GBP
GBP
8,266209
USD
USD
6,315087
EUR
EUR
7,461907
Maturant prijavio profesoricu:
12.07.2020 | Vijesti
MATURA

Maturant prijavio profesoricu: "Dopustila nam je da prepisujemo"

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Učenici će ispite opet polagati sutra

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO), koji je zadužen za provedbu ispita državne mature, otkrio je slučaj varanja na ispitima iz matematike i to u gospićkoj gimnaziji, doznaje Telegram

 

Ispiti su poništeni za četvero učenika koji su matematiku polagali na osnovnoj razini i još dvoje učenika koji su ispit polagali na višoj razini. 

 

Prema neslužbenim informacijama, sumnja se na to da je dijelu učenika u varanju pomagala nastavnica gimnazije koja je učenike čuvala prilikom pisanja ispita.

 

"Prilikom ocjenjivanja ispita iz predmeta Matematika na višoj i osnovnoj razini održanih 23. i 24. lipnja 2020. utvrđeno je moguće prepisivanje u Gimnaziji Gospić", stoji u obrazloženju odluke kojom se ispiti poništavaju za šest gospićkih gimnazijalaca. Učenički "se netočni odgovori podudaraju odnosno imaju identične odgovore bez strukture zadataka", pojasnili su nam danas iz NCVVO-a.

 

Pomagala im učiteljica?

 

Učenici će ispite opet polagati sutra. 

 

Posebno je problematično što postoji sumnja na to da je učenicima pomagala nastavnica koja je učenike čuvala tijekom pisanja ispita. Iz NCVVO-a su poručili kako su već razmišljali o tome da maturante na ispitima čuvaju nastavnici iz drugih škola, no da im je za to potreban dogovor sa sindikatima.

 

Profesorica za koju se sumnja da je pomagala učenicima je istaknuta HDZ-ovka

 

Jutarnji list piše kako je profesorica za koju se sumnja da je pomagala učenicima istaknuta gospićka HDZ-ovka Anela Serdar Pašalić.

 

Navode kako ju je prijavio jedan maturant, koji je u prijavi naveo da je profesorica ne samo omogućila prepisivanje nego ga i podržavala.

 

"To su sve gluposti koje nemaju veze s vezom, radi se o drugim nekim aspiracijama i animozitetu prema meni. S gnušanjem odbacujem bilo kakve takve insinuacije i te ružne tvrdnje. Ispit je vođen prema pravilniku i propisanim epidemiološkim mjerama", Serdar Pašalić kaže za Jutarnji list.

 

"Kad živite u maloj sredini, a radite vrijedno i uspješni ste, ljudi su sujetni i ljubomorni, kao profesorica sam 20 godina radila na dobrobit i zadovoljstvo učenika, ovo je nepotrebno i degradirajuće za djecu, školu i mene, nemam se namjeru opravdavati, već sam bila u sličnoj situaciji", zaključuje.

 

Serdar Pašalić u Gospiću vrši dužnost gradske vijećnice, ali i predsjednice Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Gospić. Na parlamentarnim izborima 2016. bila voditeljica kampanje Darka Milinovića. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji