umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
21.3°C
Vrijeme za 24.09.2020.
24.09.2020. Danas
Max. 22°C Min. 18°C
Vrijeme za 25.09.2020.
25.09.2020. Pet
Max. 21°C Min. 17°C
Vrijeme za 26.09.2020.
26.09.2020. Sub
Max. 21°C Min. 12°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,001682
GBP
GBP
8,195272
USD
USD
6,435044
EUR
EUR
7,538011
Večeras u 20 sati uživo iz katedrale molitva za obitelji, evo gdje pratiti misu
15.05.2020 | Vijesti
MEĐUNARODNI DAN OBITELJI

Večeras u 20 sati uživo iz katedrale molitva za obitelji, evo gdje pratiti misu

Autor: Libero Portal
Foto: Dubrovačka biskupija
Molit će se posebno za obitelji koje u ovom vremenu pandemije koje živimo iznose veliki teret krize

Na Međunarodni dan obitelji 15. svibnja tijekom večernje molitve, koja se i dalje svake večeri u 20 sati prenosi uživo putem interneta (live stream) iz katedrale Gospe Velike u Dubrovniku, molit će se posebno za obitelji koje u ovom vremenu pandemije koje živimo iznose veliki teret krize. Molitvu će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

 

Evo biskupovog poziva:

 

Draga braćo i sestre, dragi prijatelji,

 

ovogodišnji Međunarodni dan obitelji - koji se svake godine održava 15. svibnja - poticaj nam je da večerašnju molitvu, kojom se naša biskupijska Crkva povezuje s vašim obiteljskim Crkvama, namijenimo posebno za naše obitelj.

 

Obitelji su u ovom vremenu zbog pandemije morale podnijeti najveći teret krize u zaštiti svojih članova, osobito starijih, ali i brigom za mlađe članove koji nisu mogli redovito ići u školu, a sada mnogima prijeti i ekonomska neizvjesnost. Osobito je bilo teško disfunkcionalnim obiteljima - njime je uvijek teško - pa ćemo večeras na njih osobito misliti. No istovremeno je ovo vrijeme pandemije bilo prilika kakva se u redovitim okolnostima rijetko pruža obiteljima za koje je vrijeme novac, a ta prilika je bila da članovi obitelji mogu cijeloga dana biti zajedno, da mogu zajedno pripremati obroke i blagovati, razgovarati, pričati priče, dijeliti sjećanja i uspomene, igrati igre, obrađivati svoje vrtove i to zna što još. I, i zajedno moliti, naravno. Jer za obitelj je molitva, ona zajednička, od velike važnosti. Ovo je razlog što, uz ono što redovito molimo kad je riječ o pandemiji i njezinom prestanku, večeras u našu molitvu želimo uključiti i zahvalnost za one milosti koje smo dobili ovom pandemijom. Vjerojatno će i svatko od nas ovome moći dodati nešto svoje, možda i nešto što se ne tiče obitelj, ako je uopće moguće nešto što se izravno ili neizravno ne tiče obitelji.

 

Molit ćemo slavna otajstva Gospine krunice, a naša molitva i večeras, u izravnom prijenosu, počinje u 20 sati u našoj katedrali Velike Gospe.

 

Molitva se može pratiti na:

 

YouTube kanalu Dubrovačke biskupije: https://www.youtube.com/watch?v=sxGN8mZQODA

Mrežnoj stranici Dubrovačke biskupije: https://youtu.be/sxGN8mZQODA

Vimeo kanalu: https://vimeo.com/418747988

Ili Facebook stranici Mate Uzinića: https://www.facebook.com/mate.uzinic

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji