umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
22.7°C
Vrijeme za 27.05.2020.
27.05.2020. Danas
Max. 24°C Min. 17°C
Vrijeme za 28.05.2020.
28.05.2020. Cet
Max. 23°C Min. 16°C
Vrijeme za 29.05.2020.
29.05.2020. Pet
Max. 22°C Min. 15°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,136697
GBP
GBP
8,507444
USD
USD
6,908854
EUR
EUR
7,574177
Stanovnici Elafita: Najavljena je zabrana građevinskih radova na otocima, a zatim je dozvoljeno ono što je zabranjeno
30.03.2020 | Vijesti
MJEŠTANI MOLE ZA POMOĆ

Stanovnici Elafita: Najavljena je zabrana građevinskih radova na otocima, a zatim je dozvoljeno ono što je zabranjeno

Autor: Libero Portal
Foto: DNŽ
Mještani otoka protive se odluci Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije

Stanovnici Koločepa, Lopuda i Šipana uputili su otvoreno pismo medijima u kojem navode kako se pojavila informacija da će biti dozvoljen dolazak građevinara na njihove otoke. Pismo prenosimo u cijelosti.

 

"Državni stožer civilne zaštite donio je odluku o tome da na hrvatske otoke mogu dolaziti samo oni ljudi koji imaju prebivalište na pojedinom otoku, međutim nije zabranio građevinske radove u Hrvatskoj. Time dolazimo do pitanja o izvođenju građevinskih radova na otocima jer navedene odluke u ovom slučaju dolaze u kontradikciju. Prije nekoliko dana pojavila se informacija da će biti dozvoljen dolazak građevinara na naša tri otoka. To je dovelo do reakcije mještana prema ministarstvu i uspjeli smo ishodovati to da Državni stožer zabrani izvođenje građevinskih radova na otocima. 

 

Na jučerašnjoj konferenciji za medije Županijskog stožera mogli smo čuti da će se zabraniti građevinski radovi na otocima u našoj županiji. Načelnik stožera, gospodin Cebalo je na naknadno pitanje novinara o tome potvrdio da će to biti zabranjeno. Danas je na otok Koločep došla informacija iz provjerenog izvora da je Županijski stžer na čelu s gospodinom Cebalom dozvolio ono što je jučer javno rekao da će biti zabranjeno. Stoga se mi mještani otoka pitamo što je to što je gospodina Cebala nagnalo na promjenu odluke unutar 24 sata. Jesu li to utjecajni vlasnici hotela ili građevinskih firma? Prije nekoliko dana je upravo on rekao da ostanemo doma ako ne želimo biti potencijalni ubojice naših bližnjih. Nas zanima želi li on imati na duši živote onih koji bi se mogli potencijalno zaraziti od građevinara koji će svaki dan na otoke putovati iz Dubrovnika. Na otoku Koločepu konkretno se radi o sanaciji sustava otpadnih voda hotela u Donjem Čelu i građevinskim radovima u hotelu u Gornjem Čelu. Je li te radove prijeko potrebno izvoditi u trenutku kada se borimo s najjačim udarom epidemije i time ugroziti stanovništvo otoka čiji je prosjek godina daleko iznad 50. Također zanima nas zašto naš županijski stožer donosi odluke suprotinim onima državnog stožera. Obzirom na postojeće stanje jedino nam preostaje obraćanje medijima koji nas jedino mogu spasiti od ovoga. Za pretpostaviti je da će se građevinari već ujutro uputiti brodom u 10 sati iz Dubrovnika stoga vas molimo za hitnu pomoć.

 

Mještani otoka", napisali su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji