Tonči Peović: Ne očekujem veliki utjecaj cijene goriva na avio kompanije (VIDEO)
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
22.8°C
Vrijeme za 22.05.2022.
22.05.2022. Danas
Max. 23°C Min. 16°C
Vrijeme za 23.05.2022.
23.05.2022. Pon
Max. 22°C Min. 17°C
Vrijeme za 24.05.2022.
24.05.2022. Uto
Max. 24°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,319864
GBP
GBP
8,881136
USD
USD
7,116650
EUR
EUR
7,536532
Tonči Peović: Ne očekujem veliki utjecaj cijene goriva na avio kompanije (VIDEO)
13.05.2022 | Vijesti
NA DNEVNOJ BAZI

Tonči Peović: Ne očekujem veliki utjecaj cijene goriva na avio kompanije (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Pogledajte cijeli razgovor!

Video

Tonči Peović, direktor Zračne luke Brač i predsjednik udruženja zračnog prometa pri HGK, a nekadašnji dugogodišnji direktor Zračne luke Dubrovnik, gost je današnje emisije Na dnevnoj bazi Libertas televizije.

 

U razgovoru s voditeljicom Ines Vlašić govorio je o četvrtoj uzastopnoj kriznoj godini za zračni promet, pove­ćanju cijene barela nafte na svjetskom tržištu te o zatvorenom zračnom prometu poviše Ukrajine i Rusije što je rezultiralo promjenom ruta i produljenjem letova za avione koji lete iz Europe prema Dalekom istoku.

 

"Kad gledamo genezu porasta zračnog prometa, vrlo je mali broj gospodarskih grana u samo 100 godina napravio takav iskorak za civilizaciju i globalni iskorak kao što je napravio zračni promet. Od početka letenja su to bili pioniri kojima nitko nije vjerovao", rekao je.

 

Dodao je kako je prije bila puno skuplja cijena karte. 

 

"Kupovna moć za proizvodnjom zračnog prometna je porasla i u tom segmentu je najveći iskorak napravljen deregulacijom i liberalizacijom zračnog prometa, kada je prepušteno privatnim poduzetnicima da se na tržištu izbore za svoj kolač i oni su drastični spustili cijene i time omogućili i srednjem sloju da počne koristiti zračni promet, a to se opet odrazilo i na turizam. Putnici putuju sad na više destinacija ali kraće stoje na destinaciji. Sve je to proizvod evolucije zračnog prometna", rekao je.

 

Smatra da su zračne luke s velikim temeljnim kapitalom, a prihod im je manji u odnosu na temeljni kapital.

 

Govorio je i o zelenoj agendi koja je postavljena u svim politikama svake zemlje na svijetu zasnovana je na globalnom zagrijavanju.

 

"Mislim da ne postoji ozbiljan znanstvenik koji ne bilježi globalno zagrijavanje, no dosta je dubioza da li i koliko čovjek utječe na to zagrijavanje", rekao je.

 

"Kad bi zračni promet stao u cijelom svijetu, smanjila bi se produkcija CO2 za nekakvih 2 posto. Zračni promet ima svoj hodogram, ali to ne ide preko noći i košta", dodaje. 

 

Koliko će sve navedeno utjecati na povećanje cijena karata? 

 

Rekao je da se cijela situacija u Ukrajini odrazila na aviokompanije i cijenu karata jer kako tvrdi, u jednom trenutku je prizemljeno 400 aviona. 

 

"Velike kompanije su imale pravo ugovaranja unaprijed cijene na određeni vremenski period bez obzira kako se trenutno kretala cijena nafte. To je delikatan posao, praktički kockanje jer ako cijena padne onda si napravio štetu za svoje društvo", rekao je.

 

Dodaje da u samoj strukturi troška avio kompanije, gorivo predstavlja 16-18 posto, zavisi koliko je ruta dugačka. 

 

"Ne očekujem veliki utjecaj cijene goriva na avio kompanije, morat će imati prihode da nadoknade ono vrijeme covida kad prihoda nije bilo. To je veći problem", rekao je.

 

"Croatia airlines dobro pliva u svemu tome jer vrlo mali broj kompanije danas je u državnom vlasništvu, možda dvije ili tri. Vidim da su države odlučile riješiti se toga segmenta", smatra te dodaje kako oni imaju najveći problem prodaje.

 

Tonči Peović osvrnuo se i na svoj rad na čelu Zračne luke Dubrovnik, na kojoj je funkciji proveo 17 godina, a što mu je, obilježilo karijeru i, kako kaže, od jednog anonimusa stvorio čovjeka s ovoliko funkcija danas.  

 

Više u prilogu!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji