pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
26.9°C
Vrijeme za 19.09.2020.
19.09.2020. Danas
Max. 26°C Min. 23°C
Vrijeme za 20.09.2020.
20.09.2020. Ned
Max. 26°C Min. 21°C
Vrijeme za 21.09.2020.
21.09.2020. Pon
Max. 26°C Min. 20°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,004293
GBP
GBP
8,254649
USD
USD
6,360608
EUR
EUR
7,537320
Franković: Očekujemo da bi MSC mogao početi s operacijama negdje u ruju (VIDEO)
10.08.2020 | Vijesti
NADAJU SE POZITIVNOM MIŠLJENJU STOŽERA

Franković: Očekujemo da bi MSC mogao početi s operacijama negdje u ruju (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: Libero portal
Predstavnici kompanije na upit Grada Dubrovnika iskazali su zainteresiranost za uključenje Dubrovnika u itinerer putovanja njihovih brodova

Video

Nakon što je MSC, jedna od najvećih svjetskih kompanija za kružna putovanja i tržišni lider na području Europe, najavila početak putovanja svojih brodova, predstavnici kompanije na upit Grada Dubrovnika iskazali su zainteresiranost za uključenje Dubrovnika u itinerer putovanja njihovih brodova.

 

"Nakon što je tvrtka MSC objavila kako započinju s operacijom kružnih putovanja u zemlja Europske unije, ja sam u ime Grada Dubrovnika poslao jedan dopis MSC-u. Pitajući jesu li zainteresirani da dođu i u dubrovačku luku, odnosno u Grad Dubrovnik. Odgovor je bio pozitivan, međutim, činjenica je da Republika Hrvatska odnosno Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske još uvijek ima zabranu uplovljavanja brodova iznad kapaciteta 200 putnika. Stoga sam kontaktirao ministra Davora Božinovića i razgovarao s njim o navedenom problemu, on je rekao da je navedeni problem rješiv, ali naravno uz pozitivno mišljenje epidemiologa.

 

Uputili smo zahtjev epidemiološkom zavodu dubrovačkom s jasnim protokolima i procedurama koje je MSC napravio i napisao, te smo na osnovu toga uputili takav jedan zahtjev dubrovačkom zavodu za javno zdravstvo koje će isti taj zahtjev proslijediti na konzultacije Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

 

Vjerujemo da uistinu protokoli koji je MSC razvio i koji obvezuju, kako kruz kompaniju tako i lučke uprave, odnosno gradove u koje ti gosti dođu, da su dobro pripremljeni, da su izvrsni i da smanjuju na minimum mogućnost da se netko zarazi koronavirusom. Upravo iz tog razloga očekujemo da ćemo i dobiti pozitivno mišljenje resornog Stožera civilne zaštite, a nakon toga da bi MSC mogao početi s operacijama negdje u ruju, onako kako su nam i odgovorili koliko im vremena treba da reaktiviraju Dubrovnik kao jednu od svojih luka", kazao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji