Jadrolinija: Mali je kvar, Postira će uskoro ponovno isploviti (VIDEO)
umjereno jak vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
10.6°C
Vrijeme za 08.12.2021.
08.12.2021. Danas
Max. 8°C Min. 8°C
Vrijeme za 09.12.2021.
09.12.2021. Cet
Max. 12°C Min. 7°C
Vrijeme za 10.12.2021.
10.12.2021. Pet
Max. 10°C Min. 5°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,215552
GBP
GBP
8,801554
USD
USD
6,660214
EUR
EUR
7,520048
Jadrolinija: Mali je kvar, Postira će uskoro ponovno isploviti (VIDEO)
28.10.2021 | Vijesti
NAKON NASUKAVANJA

Jadrolinija: Mali je kvar, Postira će uskoro ponovno isploviti (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
"Uzrok havarije Postire je manji kvar na sustavu upravljanja jednog motora, koji će se vrlo skoro sanirati te će Postira tijekom studenog ponovno biti u pruzi", izvjestili su iz Jadrolinije

Prevela je preko mora Postira nebrojeno turista i domaćih, a sada se vode polemike o tome kako i čime je zamijeniti. 

 

Nakon havarije Postire, iz Jadrolinije su ponudili rješenje, no s Elafita navode kako to rješenje slušaju već godinama.”

 

"Uzrok havarije Postire je manji kvar na sustavu upravljanja jednog motora, koji će se vrlo skoro sanirati te će Postira tijekom studenog ponovno biti u pruzi. Kako smo već obavijestili javnost, uslijed nezgode nije došlo do prodora mora te oštećenje na brodu ne predstavlja opasnost za onečišćenje mora. U planu je  raspisivanje natječaja u sljedećoj godini za gradnju broda s ekološki prihvatljivim pogonom uz pomoć sredstava iz fondova Europske Unije", stoji u odgovoru Jadrolinije.

 

“Smatramo da smo se toliko načekali o toj gradnji broda i slušajući o toj gradnji, broda novog, da je nama sasvim svejedno tko će preuzet vožnju. Mi želimo kvalitetan prijevoz, mi želimo da smo dio Grada, jer mi to i jesmo”, rekla je Suzana Glavočić, stanovnica Lopuda za Libertas TV.

 

“Mi smo i zato da Jadrolinija preuzme i dalje, vožnju elafitskim otočjem, odnosno prometuje Elafitima, no međutim činjenica je da ovaj momenat ne postoji kvalitetna usluga sad u ovom trenu koja bi zadovoljila potrebe mještana”, dodala je. 

 

I na gradskom vijeću jedno od pitanja Gradonačelniku bilo je pitanje Postire. Naglasio je kako su, nakon havarije, od Agencije za obalni linijski pomorski promet zatražili uvođenje brzobrodskog linijskog prijevoza.

 

Više u prilogu!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji