Održana tribina o ovisnostima uz svjedočanstva zajednice Cenacolo iz Međugorja (FOTO)
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
20.4°C
Vrijeme za 19.05.2024.
19.05.2024. Danas
Max. 22°C Min. 18°C
Vrijeme za 20.05.2024.
20.05.2024. Pon
Max. 24°C Min. 19°C
Vrijeme za 21.05.2024.
21.05.2024. Uto
Max. 24°C Min. 20°C
CHF
CHF
0,985500
GBP
GBP
0,856850
USD
USD
1,084400
Održana tribina o ovisnostima uz svjedočanstva zajednice Cenacolo iz Međugorja (FOTO)
27.11.2019 | Vijesti
NAŠ PUT IZ TAME U SVIJETLO

Održana tribina o ovisnostima uz svjedočanstva zajednice Cenacolo iz Međugorja (FOTO)

Autor: Libero Portal
Foto: Mislav Ćimić / Libero portal
Na tribini su sudjelovali i uživo svjedočili o sebi i svojim iskustvima momci i cure zajednice Cenacolo

Župa sv. Andrije u suradnji sa zajednicom Cenacolo iz Međugorja organizirala je tribinu o ovisnostima današnjice: droga, alkohol, ovisnost o novim tehnologijama kao što su mobiteli, internet, nerealiziranost mladih ljudi u svijetu koji nas okružuje i kocka koja je trenutno na vrhu piramide ovisnosti. Tribina "Naš put iz tame u svijetlo" održana je večeras u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku.

 

Na tribini su svjedočili članovi zajednice, koji su se borili s ovisnostima različite vrste, roditelji čija djeca su bila ili su trenutno dio zajednice te voditelji zajednice koji rade i s mladima i s roditeljima. Susret je počeo molitvom i prikazivanjem dokumentarnog filma o poslanju u počecima zajednice u kojem je govorila utemeljiteljica majka Elvira. Uslijedile su dirljive osobne priče i potresna svjedočanstva o borbi s drogom i drugim ovisnostima među kojima prednjači ovisnost o kocki te o internetu. 

 

 

Iz perspektive roditelja istaknuta je važnost koju obitelji ima, njihova podrška, ali i važnost rada s članovima obitelji ovisnika koje njihova ovisnost također pogađa. "Pravilo je da pravila nema" - kažu roditelji koji ističu da se radi o mnogim dobrim i običnim ljudima koji su usred životnih poteškoća i osjećaja praznine otišli krivim putem. Više je puta istaknuto - ima nade! 

 

 

Put izlaska iz ovisnosti je iznimno težak, ali mogu uz podršku kakvu pruža zajednica Cenacolo. Na kraju tribine posjetitelji su imali priliku postaviti pitanja članovima zajednice Cenacol. Svjedočanstva članova zajednice pogledajte i u emisiji Modus Libertas televizije; u pripremi je ciklus od tri emisije posvećene ti ovisnosti i Zajednici Cenacolo, a prva se emitira sutra od 20:30 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji