Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,922160
GBP
GBP
8,280305
USD
USD
6,341193
EUR
EUR
7,457243
EKSKLUZIVNO Franković: Svi prometni redari su u samoizolaciji, ne treba raditi paniku (VIDEO)
04.07.2020 | Vijesti
"NEMAMO KRITIČNIH SLUČAJEVA"

EKSKLUZIVNO Franković: Svi prometni redari su u samoizolaciji, ne treba raditi paniku (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević/Libero portal
Kazao je kako on nije bio u kontaktu sa zaraženom osobom

Video

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković za Libertas televiziju otkrio je što će biti s novozaraženim službenicima prometnog redarstva. 

 

"Prema informacijama koje sada imamo, radi se o jednom zaraženom djelatniku prometnog redarstva koji djeluje u prostorima Gradskog kotara Lapad. Dakle, tamo je smješteno i prometno redarstvo. Upravo preventive radi, a sukladno dogovoru sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije donesena je odluka da se svi prometni redari privremeno stave u samoizolaciju dok se ne utvrdi je li netko od njih COVID pozitivan ili nije. Ono što je jasno, dakle, svi slučajevi do sada zabilježeni u Dubrovniku su vezani isključivo i jedino jednu svadbu koja se dogodila u Zagrebu. 

 

Ovi recentni slučajevi od jučer i svi kontakti njihovi su već identificirani, locirani i u konačnici svima njima je data preporuka samoizolacije preventive radi samo da se virus ne bi širio unutar populacije. Ovo je nešto što smo mi i očekivali, naravno da je činjenica u trenutku kada su mjere popustile, kada su se granice otvorile, kada je dozvoljeno ponovno veće okupljanje i vjenčanja i tako dalje... da je mogućnost širenja virusa veća. Ne treba sada raditi paniku jer vidimo da je u ovim trenutcima virus puno blaži nego što je to bio tijekom proljeća, pa čak i zime.

 

U bolnici nemamo nekih kritičnih slučajeva, što je dobro i što je pozitivno. Dakle, radi se o vrlo, vrlo blagim ili gotovo nikakvim simptomima. Međutim, na oprezu treba biti, mjere predostrožnosti trebaju postojati, socijalna distanca, na većim okupljanjima i maske i na takav način ćemo spriječiti daljnje širenje virusa.  Zavod za javno zdravstvo detektira točno kontakte, mi znamo ovo što se tiče prometnog redarstva, dakle, bio je u kontaktu sa svim djelatnicima prometnog redarstva i svima njima je, kao što sam rekao, određena samoizolacija, a za sve ostale njegove kontakte to sada Zavod za javno zdravstvo popisuje, kontaktira direktno ljude i samim tim djeluje dalje. 

 

Moram također istaknuti činjenicu kako sami zaraženi nije imao nikakve simptome nego je bio kontaktiran od strane Zavoda za javno zdravstvo kao i jedna od osoba koja je bila na vjenčanju. Zbog toga je testiran i test je pokazao da je pozitivan, dakle, nije se čekalo da dobije simptome jer možda ih ne bi niti dobio nego je to rađena preventiva i na preventivi se utvrdilo da je osoba korona pozitivna", kazao je Franković.

 

Istaknuo je i kako on nije bio u kontaktu sa zaraženom osobom. 

 

"Jasno je da isključivo i jedino su u opasnosti oni kontakti koji su duži od 15 minuta, svi kratki kontakti nisu toliko sporni i oni se uopće ne promatraju kao potencijalna ugroza. Prostorije koje se nalaze u prometnom redarstvu Gradskog kotara Lapad i prostorije na adresi Ćira Carića, tu su također dolazile osobe vezane uz prometno redarstvo i sve je to dezinficirano. Sanitat je odradio svoj posao i na takav način ćemo se ponašati i u slučaju daljnjih otkrivana korona pozitivnih osoba. Mi imamo i komunalno redarstvo koje uredno funkcionira koje uvijek može nadomjestiti prometno redarstvo. Dakle, nema tu nikakvog strah, a ovdje imamo period od pet dana, nakon pet dana će ljudi moći, svi oni koji su korona negativni, ja vjerujem da će uistinu svi biti negativni, moći normalno nastavljati svoj posao, ovo je čisto mjera predostrožnosti", zaključuje Mato Franković. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji