pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
22.9°C
Vrijeme za 27.05.2020.
27.05.2020. Danas
Max. 24°C Min. 17°C
Vrijeme za 28.05.2020.
28.05.2020. Cet
Max. 23°C Min. 16°C
Vrijeme za 29.05.2020.
29.05.2020. Pet
Max. 22°C Min. 15°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,136697
GBP
GBP
8,507444
USD
USD
6,908854
EUR
EUR
7,574177
Denis Pavela osnovao grupu kojom želi iskazati solidarnost s oboljelima od korona virusa
04.04.2020 | Vijesti
#NESTIGMI

Denis Pavela osnovao grupu kojom želi iskazati solidarnost s oboljelima od korona virusa

Autor: Libero Portal
Foto: FB/Izrezak
Nemojmo ljude s ovom bolešću gledati kao one koji umiru i koji će u smrt povesti i nas, napisao je

Denis Pavela osnovao Facebook grupu kojom želi iskazati solidarnost s oboljelima od korona virusa. Grupa #NESTIGMI namijenjena je svim oboljelima od korona virusa, onima koji se nalaze u samoizolaciji kao i njihovim članovima obitelji.

 

"Grupa #NESTIGMI je grupa kojom želimo iskazati solidarnost sa svim oboljelima od infekcije COVID -19, onima koji se nalaze u samoizolaciji kao i njihovim članovima obitelji!

 

Isto tako grupa služi kako bi u istoj građani mogli opisati, podijeliti i razmijeniti vlastita iskustva s bolesti, samoizolacijom, karantenom kao i iskustva u kontaktu sa zdravstvenim djelatnicima.

 

Također grupa služi kako bi ostavljali jedni drugima poruke, pjesme, fotografije ohrabrenja i uzajamne podrške i ljubavi u ovim teškim trenucima bez #STIGME.

 

Nemojmo ljude s ovom bolešću gledati kao one koji umiru i koji će u smrt povesti i nas. Budimo im podrška i borimo se zajedno s njima. Naš prijeki pogled sa stigmom nikako im ne pomažu. Nisu oni ti koji su krivi jer su se zarazili, nisu oni krivi jer su dobili tu bolest. Možda je njima ‘draže’ da su oni oboljeli i zarazili se nego njihov član obitelji, prijatelj, susjed…jer jednostavno vole ČOVJEKA!!

 

Nemojmo ih gledati čudno s mržnjom u pogledu ako ih slučajno vidite na balkonu, u njihovoj kući preko ceste…..dovoljno im je što su se zarazili i što su bolesni još i TO. NEEEE…!!!! Umjesto toga uradite nešto za njih, pomozite, pošaljite im poruku, nazovite, dajte im podršku umjesto odmjeravanja mrskim pogledom, odnesite im ‘spenzu’, ma pobogu budite samo tu kada Vas zatrebaju, ništa više!!

 

Kada s njima razgovarate, dok se oni bore s bolešću, pazite na svaku riječ što će te im uputiti, dajte neke zanimljive teme, nešto što će ime izmamiti osmjeh na lice, nešto o ljepoti života!! Uživajmo svaki dan sa svakim našim bolesnim sugrađaninom koji je bolestan i ne dajmo da ‘virus’ pobjedi. Neka naše zajedništvo i ljubav jednih za druge svakodnevno izlazi iz nas, umjesto prijezira i pogleda sa ‘stigmom u oku

 

U ovoj grupi se ne svađamo. Konstruktivna rasprava je dobro došla.

 

Sve će ovo jednom biti ružna uspomena, do tada budimo jedni uz druge.

 

Ljubav nema granica!", napisao je Pavela u opisu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji