Zatvorena prigodna prodaja u Gružu, prodavači nisu imali dozvolu Stožera
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
11.7°C
Vrijeme za 24.02.2021.
24.02.2021. Danas
Max. 15°C Min. 9°C
Vrijeme za 25.02.2021.
25.02.2021. Cet
Max. 18°C Min. 8°C
Vrijeme za 26.02.2021.
26.02.2021. Pet
Max. 17°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,922011
GBP
GBP
8,784579
USD
USD
6,235850
EUR
EUR
7,574064
Zatvorena prigodna prodaja u Gružu, prodavači nisu imali dozvolu Stožera
03.02.2021 | Vijesti
NIŠTA OD ŠTANDOVA

Zatvorena prigodna prodaja u Gružu, prodavači nisu imali dozvolu Stožera

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević/Libero portal
Prigodne prodaje u gruškoj luci povodom feste svetog Vlaha, iako je najavljena do 5. veljače, od jutros više nema. Štandovi su uklonjeni, a prodavači razočarani ovakvim razvojem situacije

Naime, naloženo im je da štandove uklone jer nemaju pisanu dozvolu Nacionalnog stožera civilne zaštite budući da se zbog epidemioloških mjera ovakva vrsta prodaje ne može organizirati.

 

"Došli su zaštitari Luke Dubrovnik i rekli nam da dolazi policija i inspekcija i da ne smijemo tu biti. Nije nam jasno zašto mi ne možemo ovdje biti jer smo na otvorenom prostoru, sve je na distanci, štandovi su udaljeni, nema gužve, a do nas je trgovina puna ljudi u zatvorenom prostoru, koja može raditi. Došli smo iz dalekih mjesta kako bi nešto zaradili, napokon dočekali i lijepo vrijeme, a danas već moramo otići!", kaže nam Marina Bukal, jedna od prodavača.

 

"Dobili smo zahtjev za prigodnu prodaju povodom Feste svetoga Vlaha. Izlagači su nam rekli da imaju potvrdu nacionalnog stožera za izlaganje na što smo im dali potvrdan odgovor. Kad su sinoć došli, vidjeli smo da nemaju pismenu suglasnost na što im nismo mogli udovoljiti pa smo im rekli da bez pismene suglasnosti ne možemo dati suglasnost za prigodnu prodaju" - rekao je Željko Raguž, predsjednik Uprave Luke Dubrovnik. 

 

Iz PU dubrovačko-neretvanske kažu da, unatoč tome što su se organizatori pridržavali mjera, ovakva vrsta prodaje prema odluci Stožera nije dozvoljena.

 

"Policija, od samog početka pandemije uzrokovane virusom COVID-19, ima obavezu nadzirati provođenje odluka Nacionalnog stožera Republike Hrvatske koje su donesene u cilju zaštite pučanstva od ove zarazne bolesti.

 

Prema posljednjoj takvoj odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja, a koja je donesena 27. studenog prošle godine, obustavljeno je održavanje sajmova i drugih oblika gospodarskih i turističkih događanja ili priredbi gdje se prodaju, izlažu ili prikazuju proizvodi.

 

Unatoč činjenici da su se organizatori štandova u Luci Dubrovnik pridržavali propisanih epidemioloških mjera i da su dobili odobrenje Luke Dubrovnik za postavljanje, takav vid prodaje prema spomenutoj odluci nije dozvoljen, niti ga je kao takvog odobrio Županijski stožer civilne zaštite. O tome su upoznati organizatori, koji su nakon ovog saznanja samostalno uklonili štandove", odgovorili su iz PU dubrovačko-neretvanske za Libero portal.

 

Više o ovoj temi u vijestima Libertas televizije u 14:30 te u 17:30 sati!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji