Ministar Butković i ministrica Tramišak u pratnji župana Dobroslavića obišli gradilište pristupnih cesta Pelješkom mostu
lahor
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
11.4°C
Vrijeme za 24.02.2021.
24.02.2021. Danas
Max. 9°C Min. 9°C
Vrijeme za 25.02.2021.
25.02.2021. Cet
Max. 19°C Min. 8°C
Vrijeme za 26.02.2021.
26.02.2021. Pet
Max. 17°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,857283
GBP
GBP
8,812515
USD
USD
6,226099
EUR
EUR
7,569069
Ministar Butković i ministrica Tramišak u pratnji župana Dobroslavića obišli gradilište pristupnih cesta Pelješkom mostu
15.01.2021 | Vijesti
ODRŽAN I KOORDINACIJSKI SASTANAK

Ministar Butković i ministrica Tramišak u pratnji župana Dobroslavića obišli gradilište pristupnih cesta Pelješkom mostu

Autor: Libero Portal
Foto: DNŽ
Ministar Butković rekao je ovom prilikom kako su ukupna ulaganja u cestovnu infrastrukturu u RH oko 25 milijardi kuna

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak obišli su u petak gradilište pristupnih cesta Pelješkom mostu. U njihovoj pratnji su bili i saborski zastupnik Branko Bačić, župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, načelnik Općine Konavle Božo Lasić, načelnik Općine Ston Vedran Antunica, načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić, načelnik Općine Janjina Vlatko Mratović, predsjednik Uprave HC-a Josip Škorić i drugi uzvanici.

 

Ministar Butković rekao je ovom prilikom kako su ukupna ulaganja u cestovnu infrastrukturu u RH oko 25 milijardi kuna.

 

”Danas smo imali koordinacijski sastanak s predstavnicima svih izvođača i nadzora na svim fazama izgradnje Pelješkog mosta. Taj projekt ide svome kraju, kako most tako i ceste. Većih problema i kašnjenja nema i do sezone 2022. godine ćemo imati gotov Pelješki most, a vrlo brzo i pristupne ceste koje su sastavni dio projekta. To je najveći i najznačajniji infrastrukturni projekt u RH. Mi smo u obilasku druge faze projekta, cesta koje izvodi tvrtka Strabag. Kao što znate probijen je tunel Debeli brijeg 74 dana prije predviđenog roka”, rekao je ministar Butković.

 

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak rekla je kako joj je veliko zadovoljstvo uvjeriti se u napredak radova.

 

”Vrijednost projekta je više od četiri milijarde kuna, a 3,2 milijarde je iz fondova EU. To zaista govori i o važnosti činjenice da smo članica EU”, rekla je ministrica Tramišak.

 

Župan Nikola Dobroslavić zahvalio je Vladi RH, MMPI kao i MRRFEU na potpori projektima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

 

”S velikom zadovoljstvom ovdje na trasi pristupnih cesta konstatiramo da se projekt odvija uredno i da se bliži vidljivom završetku. Ovaj projekt je strateški projekt povezivanja hrvatskog prostora i mi radimo na njegovom nastavku u smislu pripremanja studijske dokumentacije za nastavak autoceste od Metkovića do Osojnika, kao i za brze ceste od Dubrovnika do Zračne luke te od Brijeste do Perne”, rekao je župan Dobroslavić.

 

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je kako projekt Pelješkog mosta s pristupnim cestama primjer, kako u građevinskom, tako i u administrativnom smislu, kako se ovakvi veliki infrastrukturni projekti trebaju rješavati.

 

”Tunel kroz koji smo prošli je peti po veličini u RH i sve aktivnosti na drugoj fazi pristupnih cesta odvijaju se ubrzanim ritmom kako bi se sve završilo do konca lipnja 2022. godine”, rekao je Škorić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji