pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
8.7°C
Vrijeme za 25.01.2021.
25.01.2021. Danas
Max. 10°C Min. 6°C
Vrijeme za 26.01.2021.
26.01.2021. Uto
Max. 9°C Min. 2°C
Vrijeme za 27.01.2021.
27.01.2021. Sri
Max. 7°C Min. -2°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,015499
GBP
GBP
8,481130
USD
USD
6,208391
EUR
EUR
7,554991
Potrebica: Dio studenata odlazi, to će se izuzetno negativno odraziti na poslovanje (VIDEO)
01.12.2020 | Vijesti
ONLINE NASTAVA

Potrebica: Dio studenata odlazi, to će se izuzetno negativno odraziti na poslovanje (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Sveučilište u Dubrovniku prešlo je na online nastavu i tako će biti barem do 15. siječnja. Studenti u dubrovačkom Studentskom domu odmah su se zapitali trebaju li onda plaćati smještaj ako će se vratiti kući i od tamo pratiti online predavanja

Video

Sveučilište u Dubrovniku bit će online barem do 15. siječnja, što je uvelike utjecalo na živote studenata, posebno onih smještenih u novoizgrađenom Studentskom domu. 

 

"Nije me previše iznenadilo s obzirom da se već mjesecima, zapravo otkad je počeo faks, priča o tome. Razmišljao sam već prije hoću li poći doma, ali ipak, s obzirom da su i neki kolegiji i kolokviji online, tako da ipak ostajem u Dubrovniku, barem zas ada do praznika, a za kasnije ćemo vidjeti", otkrio je Mauro.

 

"Ova odluka nas je, naravno, zatekla. Dio studenata koji cjelokupnu će nastavu raditi online nam je najavio da odlazi i mi smo s njima u fazi raskida ugovora i vjerujem da će se oni vratiti na ljetni semestar, ali naravno da će se to izuzetno negativno odraziti na poslovanje Studentskog centra", kazao je Marko Potrebica, ravnatelj Studentskog centra Dubrovnik.

 

Bez obzira na novonastalu situaciju, veći dio studenata smještenih u Domu je ipak odlučio ostati u gradu, djelomice zato što ipak nije baš sve prebačeno online. 

 

"To ne znači da se i dalje neće moći izvoditi studentske vježbe, praktična laboratorijska nastava uživo ili terenska nastava na nekakvim ranije predviđenim lokacijama, pogotovo kad se radi o vanjskim lokacijama, naravno ako se poštuju sve epidemiološke mjere", kazala je Sandra Buratović Maštrapa, glasnogovornica Sveučilišta u Dubrovniku.

 

"Zasad ostajem, pa ćemo vidjeti, ako budu neki kolokviji online, onda idem kući, a ako ne, ostajem tu", govori Marja. 

 

Oni koji se odluče otići neće trpjeti nikakve sankcije, već će se po povratku morati ponovno prijaviti, proći provjeru i ako još uvijek ispunjavaju sve uvjete, bez problema će ponovno dobiti svoj studentski krevet za 850 kuna mjesečno. A oni koji ostanu nastavit će se nositi s izazovima novih mjera. 

 

Više pogledajte u prilogu!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji