vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
20.9°C
Vrijeme za 22.10.2020.
22.10.2020. Danas
Max. 18°C Min. 12°C
Vrijeme za 23.10.2020.
23.10.2020. Pet
Max. 20°C Min. 11°C
Vrijeme za 24.10.2020.
24.10.2020. Sub
Max. 20°C Min. 14°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,067136
GBP
GBP
8,317929
USD
USD
6,418138
EUR
EUR
7,575970
Dr. Martinović Mamić dobila otkaz u bolnici, ravnatelj tvrdi da je sve po zakonu
30.09.2020 | Vijesti
OPĆA BOLNICA DUBROVNIK

Dr. Martinović Mamić dobila otkaz u bolnici, ravnatelj tvrdi da je sve po zakonu

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević/Libero portal
Dr. Dražana Martinović Mamić tvrdi da je dobila "montirani nezakoniti otkaz" jer nije kontaktiran sindikat, ravnatelj to demantira

Dražana Martinović Mamić, dr. med., specijalistica neurologije i jedina subspecijalistica za cerebrovaskularne bolesti u županiji dobila je izvanredni otkaz 25. rujna u Općoj bolnici Dubrovnik, o čemu je sama izvijestila medije. 

 

U svom priopćenju navodi, među ostalim, dr. Martinović Mamić navodi kako je dobila "montirani nezakoniti otkaz" s obzirom da ravnatelj, kako je navela, prethodno nije tražio niti dobio odobrenje središnjice sindikata. 

 

To potanje postavili smo danas ravnatelju bolnice, dr. Mariju Bekiću koji je kratko kazao da je sve po zakonu, a pisanim putem je odgovorio: 

 

"Nastavno na Vaš upit potvrđujemo da je poslodavac Opća bolnica Dubrovnik jednom radniku dana 29. rujna 2020. godine izvanredno otkazala ugovor o radu zbog osobito teških povreda obveza iz radnog odnosa, zbog kojih uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih stranaka nastavak radnog odnosa nije moguć."

 

A ovo su obrazloženja iz bolnice za izvanredni otkaz s potpisnicima koja su poslana medijima:

 

-Podružnica Opće bolnice HRVATSKOG LIJEČNIČKOG SINDIKATA upravo je osnovana zbog višegodišnjeg destruktivnog sindikalnog djelovanja doktorice Dražane Martinović Mamić pa nemamo niti jedan razlog da se stavimo u njenu zaštitu od otkaza ugovora o radu u OB Dubrovnik.

 

Podružnica OB Dubrovnik Predsjednik Izvršnog odbora HLS Davor Grilec, dr. med.

 

-Prateći rad i djelovanje doktorice Dražane Martinović Mamić, a posebno od kada je postala sindikalna povjerenica, sada već minorne podružnice HLS-a, nedvojbeno smo spoznali da je najodgovornija za teško narušavanje međuljudskih odnosa na nekoliko odjela u našoj bolnici, a što se nažalost odražava na naš svakodnevni rad.

 

Povjerenik HUBOL-a u OB Dubrovnik Dragutin Petković, mr. dr. med. HRVATSKA LIJEČNIČKA KOMORA

 

-Povjerenstvo Županije dubrovačko-neretvanske jednoglasno podržava i pozdravlja odluku Uprave Opće bolnice Dubrovnik o otkazu ugovora o radu doktorice Dražane Martinović Mamić jer je to već i ranije zaslužila; kako neprofesionalnim odnosom prema bolesnicima i članovima njihovih obitelji tako i svojim nekorektnim odnosom prema kolegama u bolnici te svojim destruktivnim djelovanjem na sindikalnoj sceni i među liječničkim udrugama.

 

Predsjednik Povjerenstva HLK DNŽ Prim. mr. Srećko Ljubičić, dr. med.

 

-Poštovani, Ovih putem htio bih demantirati navod koji je objavljen na Vašem portalu, a koji kaže “… Bekić i dosadašnji predsjednik Radničkog vijeća požurili su formirati novo RV kako bi neutemeljeno blagoslovili nezakoniti izvanredni otkaz dr.sc. Dražani Martinović Mamić”. Sada već prošli saziv Radničkog vijeća je zbog isteka svog mandata od 4 godine, dana 19.06.2020. donio odluku o raspisivanju redovitih izbora za RV. Poštujući sve propisane okvire, sami izbori su održani 15.09.2020., nakon čega su se također poštivali propisi o izvještavanju prethodnog i konačnog zapisnika o rezultatima izbora, čime je rok za žalbe kao i cijeli izborni proces završio.

 

Ivan Večerin, predsjednik Radničkog vijeća OB Dubrovnik

 

Više u vijestima Libertas televizije u 17:30 sati!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji