pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.2°C
Vrijeme za 27.05.2020.
27.05.2020. Danas
Max. 24°C Min. 16°C
Vrijeme za 28.05.2020.
28.05.2020. Cet
Max. 21°C Min. 15°C
Vrijeme za 29.05.2020.
29.05.2020. Pet
Max. 20°C Min. 14°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,136697
GBP
GBP
8,507444
USD
USD
6,908854
EUR
EUR
7,574177
Župski vijećnici usvojili izmjene i dopune proračuna, kao i prijedloge mjera u krizi
23.04.2020 | Vijesti
OPĆINA ŽUPA DUBROVAČKA

Župski vijećnici usvojili izmjene i dopune proračuna, kao i prijedloge mjera u krizi

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Poželio bih nam svima ovako dobru suradnju u budućem donošenju odluka, rekao je načelnik Silvio Nardelli.

Vijećnici Općine Župa dubrovačka danas su elektronskim putem održali 21. Sjednicu Općinskog vijeća sa dnevnim redom od ukupno devet točaka.

 

Najvažnije među njima bile su prijedlog rebalansa prihodovne i rashodovne strane Proračuna kao i prijedlog mjera za pomoć gospodarskim subjektima koje će se provoditi do okončanja izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom COVID-19. Iste su od strane općinskih vijećnika jednoglasno prihvaćene.

 


Rebalansom Proračuna znatno su umanjeni prihodi kao što su porez na dohodak, porez na promet nekretnina, porez na potrošnju, prihod od imovine te naknade za koncesije. Sukladno navedenom smanjenju prihodovne strane značajno su umanjeni rashodi prvenstveno po pitanju provođenja komunalnih aktivnosti. Rebalansom proračuna povećana su sredstva za socijalnu skrb, a sve zbog nezavidne situacije u kojoj su se našle mnogobrojne obitelji na području naše Općine.

 


Usvojene su mjere oslobađanja u cijelosti ili umanjenja plaćanja zakupa za poslovne prostore kako onih u vlasništvu Općine tako i vezanih društava, kao i oslobađanja plaćanja zakupa javnih površina  i odgode naplate komunalne naknade za razdoblje od 01. travnja do 30. lipnja. Svi kapitalni projekti nastavljaju se provoditi izmijenjenom dinamikom.

 


 Već ranije omogućeno  je prolongiranje plaćanja paušalnog poreza na iznajmljivanje za prva tri mjeseca , dok su iznajmljivači u potpunosti oslobođeni tog plaćanja za travanj, svibanj i lipanj, kao i plaćanja prve rate turističke pristojbe.  

 


Sukladno prethodnom dogovoru, potrebne mjere po pitanju zakupa javnih površina kao i koncesija na pomorskom dobru donijet će se naknadno , a sve ovisno o trajanju ove situacije.

 


Djelatnicima Općine kao i djelatnicima svih vezanih društava već ranije je umanjena plaća za 10 posto te su ukininute naknade za rad u upravnim vijećima i nadzornim odborima.
 Vijećnici su također prihvatili zaključak o kupnji zemljišta potrebnog za proširenje LC 69050 na dionici Mala Rijeka – rijeka Taranta.

 

 „Iznimno mi je drago da smo zajedničkim konstruktivnim djelovanjem i suradnjom bez obzira na stranačku pripadnost i odnos snaga u samom općinskom vijeću usvojili Izmjene i dopune proračuna kao i prijedloge mjera koje će biti najbolje moguće rješenje u datim okolnostima. Poželio bih nam svima ovako dobru suradnju u budućem  donošenju odluka.", rekao je načelnik Silvio Nardelli, a stoji u priopćenju Općine Župa dubrovačka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji