Tko je kriv? Odvjetnica obitelji nastradalih u HE Plat vjeruje da će do prvostupanjske presude doći uskoro (VIDEO)
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
18.0°C
Vrijeme za 29.03.2024.
29.03.2024. Danas
Max. 19°C Min. 16°C
Vrijeme za 30.03.2024.
30.03.2024. Sub
Max. 21°C Min. 14°C
Vrijeme za 31.03.2024.
31.03.2024. Ned
Max. 20°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,976600
GBP
GBP
0,855100
USD
USD
1,081100
Tko je kriv? Odvjetnica obitelji nastradalih u HE Plat vjeruje da će do prvostupanjske presude doći uskoro (VIDEO)
20.01.2021 | Vijesti
OPTUŽNICA HEP

Tko je kriv? Odvjetnica obitelji nastradalih u HE Plat vjeruje da će do prvostupanjske presude doći uskoro (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Na Županijskom sudu u Dubrovniku održana je sjednica Optužnog vijeća u predmetu HE Dubrovnik u Platu, na kojoj se odlučivalo o pravomoćnosti optužnice. Optužnica je podignuta protiv bivšeg direktora Pogona elektrane Mata Miškovića te dvojice direktora u HEP-ovoj tvrtki kćeri, HEP Proizvodnji, Nikole Rukavine i Željka Starmana, koje brani hrvatska odvjetnička elita

Video

Od potvrde optužnice još uvijek ništa. Jedan od branitelja okrivljenika predložio je iz spisa izdvajanje zapisnika s ispitivanja svjedoka.

 

"Po Zakonu o kaznenom postupku sud može odbiti ili prihvatiti taj prijedlog. O tome će optužno vijeće donijeti odluku u narednih nekoliko dana na čije rješenje nezadovoljna strana ima pravo žalbe Visokom kaznenom sudu u Zagrebu. Tek kad se pravomoćno odluči o izdvajanju ili neizdvajanju tih dokaza kao nezakonitih tada se zakazuje ponovna sjednica optužnog vijeća i odlučuje se o eventualnom potvrđivanju optužnice", kazao je Pero Miloglav, glasnogovornik županijskog suda u Dubrovniku.

 

"Veliki dio optužnice baziran je na izjavama svjedoka. Niti obrana niti okrivljenici nisu bili pozvani na ispitivanje svjedoka. Ustavom Republike Hrvatske člankom 29 Ustava jasno je određeno da moramo biti u mogućnosti da ispitamo svjedoke optužbe što u konkretnom slučaju nismo imali pravo i smatramo da je ispitivanje tih svjedoka provedeno nezakonito", govori Gordan Preglej, odvjetnik Željka Starmana.

 

Odvjetnica Košta nimalo ne sumnja u potvrdu optužnice bez obzira na to što je braniteljska strana tražila izdvajanje nezakonitih dokaza.  

 

"Ono što dalje očekujemo je da će sud s obzirom na to da se radi na osnovanoj sumnji koja će se dalje raspravljati, tijekom postupka će zasigurno potvrditi optužnicu i na to će se izjaviti žalba. Prema tome o predmetu će odlučiti Vrhovni sud. Vratit će se i od sljedećeg ročišta kad dobijemo poziv ući ćemo u raspravljanje", kazala je Doris Košta, odvjetnica obitelji nastradalih u HEP-u.

 

Odvjetnica obitelji tragično stradalih u hidroelektrani Plat vjeruje kako bi se do prvostupanjske presude trebalo doći u kratkom vremenskom periodu.

 

Više pogledajte u prilogu!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji