Val dobrote iz Dubrovnika teško je zaustaviti:
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.1°C
Vrijeme za 26.02.2021.
26.02.2021. Danas
Max. 17°C Min. 11°C
Vrijeme za 27.02.2021.
27.02.2021. Sub
Max. 18°C Min. 9°C
Vrijeme za 28.02.2021.
28.02.2021. Ned
Max. 18°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,844825
GBP
GBP
8,779870
USD
USD
6,197175
EUR
EUR
7,577906
Val dobrote iz Dubrovnika teško je zaustaviti:
19.01.2021 | Vijesti
POMOĆ NASTRADALIMA U POTRESU

Val dobrote iz Dubrovnika teško je zaustaviti: "Mi bi ih zamolili da se strpe i poslušaju najnovije informacije" (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Kad se dogodio razorni potres na sjeveru Dubrovčani su se zajedno s ostatkom Hrvatske odmah digli na noge i organizirali humanitarne akcije. S vremenom situacija se stabilizirala, a napokon je i Vlada preuzela stvar u svoje ruke. Ipak pomoć iz svih dijelova Hrvatske, pa tako i Dubrovnika, i dalje stiže

Video

Razorne posljedice potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji digle su cijelu Hrvatsku na noge, a iako se čini da je interes pao, val dobrote iz Dubrovnika teško je zaustaviti. 

 

"Zovu, javljaju se, sporadično dolaze ovdje u nas u prostorije na Kantafigu, donesu neke stvari, ali eto, mi bi ih zamolili da se strpe i da poslušaju najnovije informacije i najnovije obavijesti, a mi ćemo ih na vrijeme obavijestiti što će, kad i gdje trebaju donijeti", govori Živko Šimunović, ravnatelj GDCK Dubrovnik.

 

"Prvi je mjesec, iza nas je Božić, Nova godina, ljudi su se malo i potrošili, pa je malo interes pao na taj način, ta nekakva financijska potpora ili potpora u smislu kupovanja higijenskih potrepština, hrane. Ali ja vjerujem da će ljudi, bude li potrebe, opet već s prvom sljedećom plaćom i mirovinom, da će opet pomoć, naravno ako uopće netko pozove da je pomoć potrebna", kazoa je Braco Elezović, humanitarac.

 

A pomoć će svakako biti potrebna i to već u skorije vrijeme. 

 

"Mi ćemo najvjerojatnije s apelom započeti tamo pred kraj mjeseca jer po informacijama iz središnjeg skladišta Crvenog križa, zaliha će biti do kraja ovoga mjeseca siječnja. Tako da bi mi onda opet uputili apel i pozvali naše sugrađane da donesu što je najpotrebitije, a to će uglavnom isto tako biti hrana i higijenske potrepštine", govori Živko Šimunović, ravnatelj GDCK Dubrovnik.

 

Organizaciju je sad preuzela država. Neke aktivnosti su na čekanju.

 

Više pogledajte u prilogu!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji