Popuštanje mjera za šire dubrovačko područje, otvaraju se tarace uz ograničenje radnog vremena
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
18.5°C
Vrijeme za 08.05.2021.
08.05.2021. Danas
Max. 27°C Min. 18°C
Vrijeme za 09.05.2021.
09.05.2021. Ned
Max. 23°C Min. 16°C
Vrijeme za 10.05.2021.
10.05.2021. Pon
Max. 23°C Min. 15°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,866427
GBP
GBP
8,675630
USD
USD
6,233005
EUR
EUR
7,526977
Popuštanje mjera za šire dubrovačko područje, otvaraju se tarace uz ograničenje radnog vremena
09.04.2021 | Vijesti
ŽUPANIJSKI STOŽER

Popuštanje mjera za šire dubrovačko područje, otvaraju se tarace uz ograničenje radnog vremena

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević/Libero portal
Stožer civilne zaštite Dubrovačko - neretvanske županije zatražio je od Nacionalnog stožera popuštanje nekih mjera za Dubrovačko-neretvansku županiju

Riječ je o mogućem otvaranju vanjskih ugostiteljskih prostora za rad uz ograničeno radno vrijeme na području od Janjine i Konavala dok bi za Dolinu Neretve, Orebić, Trpanj i Korčulu i dalje ostale mjere na snazi zbog epidemiološke situacije. 

 

Prijedlog je da nove mjere stupe na snagu u ponedjeljak i traju 15 dana.

 

To znači da bi se na određenim mjestima u našoj županiji nakon više od četiri mjeseca konačno moglo popiti kavu na taraci. 

 

Stožer se o svemu oglasio i priopćenjem kojeg u nastavku prenosimo u cijelosti:

 

"Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije zatražio je od Stožera CZ RH izmjene Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za više jedinica lokalne samouprave na jugu Hrvatske, a s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju.

 

Za šire dubrovačko područje, odnosno Grad Dubrovnik te općine Janjina, Ston, Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka i Konavle dozvoljava se rad otvorenih terasa u ugostiteljskim objektima, ali se radno vrijeme ograničava od 7 do 19 sati.

 

Zabrana rada terasa ostaje na snazi za područje doline Neretve, kao i općine Orebić, Trpanj te jedinice lokalne samouprave na otoku Korčuli.

 

Napominjemo kako mjerama i dalje nisu obuhvaćeni otok Lastovo ni otok Mljet.

 

Mjere će stupiti na snagu u ponedjeljak 12. travnja i trajati do nedjelje 25. travnja kada će se ponovno razmatrati s obzirom na epidemiološku situaciju u kojoj ćemo se tada nalaziti.

 

Na sjednici Stožera je istaknuto kako se nove mjere donose sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, gdje je na širem dubrovačkom području zabilježen pad od 9 posto u 7-dnevnoj kumulativnoj incidenciji, odnosno 14 posto u 14-dnevnoj, a gledajući od najgoreg dana u ožujku do danas je pad broja novozaraženih od 36 posto.

 

S druge strane na Korčuli i predjelu doline Neretve još uvijek se radi o rastu spomenutih indikatora, iako je u Neretvi situacija nešto lošija nego na Korčuli.

 

Odluku je Stožer donio nakon sjednice održane u petak sukladno preporuci Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i nakon održanih sastanaka s čelnicima jedinica lokalne samouprave.

 

Podsjetimo, i dalje su na snazi odredbe kojima je zabranjeno održavanje svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba na jednom mjestu, na privatnim okupljanima i svečanostima može biti prisutno najviše do 8 osoba iz najviše 2 različita kućanstva, poslodavcima se preporučuje organizirati rad od kuće, odnosno u smjenama te uvesti klizno radno vrijeme gdje god je to moguće.

 

Također, Stožer CZ DNŽ još jednom napominje kako lokalni Stožeri civilne zaštite imaju obvezu pojačanog nadziranja provođenja mjera na svojim područjima, a posebno se apelira na građane i napose ugostitelje na poštivanje epidemioloških mjera o čijim će rezultatima ovisiti daljnje posljedično popuštanje ili pooštravanje istih", izvjestili su. 

 

Više u vijestima Libertas televizije u 14:30 sati!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji