pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
29.5°C
Vrijeme za 13.07.2020.
13.07.2020. Danas
Max. 27°C Min. 23°C
Vrijeme za 14.07.2020.
14.07.2020. Uto
Max. 26°C Min. 20°C
Vrijeme za 15.07.2020.
15.07.2020. Sri
Max. 26°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,087641
GBP
GBP
8,415237
USD
USD
6,673897
EUR
EUR
7,534162
Dugoročno kreditno zaduženje i reduciranje linija: Franković otkrio plan za spas Libertasa
15.06.2020 | Vijesti
POSLOVANJE JAVNOG GRADSKOG PRIJEVOZNIKA

Dugoročno kreditno zaduženje i reduciranje linija: Franković otkrio plan za spas Libertasa

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević / Libero Portal
Dugovima iz prošlosti sad se pridružila i koronakriza

Sastanak na temu poslovanja Libertasa d.o.o. za prijevoz putnika na kojem su, uz gradonačelnika Mata Frankovića i direktora Libertasa Antu Vojvodića, sudjelovali su načelnici općina Ston, Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka, Konavle i Mljet te su svi upoznati s teškim financijskim stanjem u društvu.

 

Kako je zaključeno na sastanku, u ovom je trenutku cilj mjera racionalizacije poslovanja očuvanje radnih mjesta, kao glavni prioritet. Napravljene su financijske analize i poduzeti svi potrebni koraci kako bi se Libertas d.o.o. financijski stabilizirao do kraja godine. U tom su smislu predložene i dodatne mjere štednje čija je osnovna namjena očuvanje radnih mjesta i opstanak društva.

 

"Jedno od rješenja je sigurno dugoročno kreditno zaduženje jer Libertasu će trebati obrtna sredstva bez kojih ne može funkcionirati, a ako nemate prihoda i ako se oslanjate isključivo na jedinice lokalne samouprave i na njihove prihode, a oni istovremeno također nemaju prihoda, onda je jasno da novca nema", rekao je gradonačelnik za Libertas televiziju dodajući kako je Libertas posljednje dvije godine dobro poslovao, međutim ostali su "repovi iz prošlosti".

 

"Naslijedili smo dug iz prošlosti od 15 milijuna kuna i taj dug smo malo pomalo krenuli sanirati i sada kad smo uspješno to krenuli sanirati došla nam je ta covid kriza. To su dva utega koja nas prate, loše financijsko stanje iz prošlosti i koronakriza. Vjerujemo da bi konačno kreditom na obrtna sredstva jedan dio problema riješili, drugi dio problema treba riješiti unutar same firme restrukturiranjem ali i daljnjim korekcijama voznog reda. Dakle, nećemo ići u povratak voznoga reda za ono staro stanje jer bi to značilo automatski duboke minuse. Ići ćemo u blaga unaprjeđenja, a sve više od toga bi bio duboki minus i postojala bi mogućnost stečaja tvrtke. A to je nešto što ne želimo da se dogodi", rekao je Franković.

 

Više u vijestima Libertas televizije u 17:30 sati! 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji