umjeren vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
27.1°C
Vrijeme za 07.08.2020.
07.08.2020. Danas
Max. 25°C Min. 25°C
Vrijeme za 08.08.2020.
08.08.2020. Sub
Max. 30°C Min. 24°C
Vrijeme za 09.08.2020.
09.08.2020. Ned
Max. 32°C Min. 24°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,909813
GBP
GBP
8,266209
USD
USD
6,315087
EUR
EUR
7,461907
Odlukom zaposlenika OTP banka donirala 25 udruga i projekata diljem Hrvatske
09.06.2020 | Vijesti
POVEZANOST BANKE S LOKALNOM ZAJEDNICOM

Odlukom zaposlenika OTP banka donirala 25 udruga i projekata diljem Hrvatske

Autor: Libero Portal
Foto: OTP
OTP banka d.d. privela je kraju donacijski ciklus inicijative „Zeleno svjetlo za one koji pomažu“ gdje je tijekom mjesec dana donirano 25 udruga i projekata diljem Hrvatske koji svojim djelovanjem pomažu ublažavanju poteškoća i izazova nastalih uslijed epidemije COVID-19

Donacije su namijenjene lokalnim udrugama i projektima koji su se suočili s dodatnim poteškoćama u svom hvalevrijednom pružanju podrške i pomoći svojim članovima i zajednici. Povezanost banke s lokalnom zajednicom temeljna je vrijednost kojoj se pridaje velika pažnja, od zapošljavanja lokalnog stanovništva, najmom poslovnih prostora za poslovnice i bankomate, odabirom lokalnih dobavljača za razne usluge, izravnim ulaganjima u razvoj sporta, kulture, zdravstva te socijalnih i obrazovnih institucija stoga je ova inicijativa samo dodatno osnaživanje svih aktivnosti koje banka inače provodi. Posebnost inicijative očituje se i kroz uključenost zaposlenika, o nominacijama i dodjeli donacija odlučivali su zaposlenici banke koji u tim zajednicama rade i žive te su svjedoci svakodnevnih potreba svojih sugrađana.

 

Odabirom zaposlenika dosadašnjim doniranim udrugama diljem Hrvatske pridružili su se i Udruga žena oboljelih i liječenih od raka "Sve za nju" iz Zagreba, potporu za nabavku dva aspiratora dobila je Udruga „Kolibrići“, omogućavanje održavanja i nastavka online programa edukacije i treninga za Plesni studio Korak , Udrugu za robotiku Innovatic iz Splita, plivački klub Zadar te odbojkaški klub Brda, sredstva za zbrinjavanje i potporu ženama i djeci žrtvama obiteljskog nasilja dodijeljena su sigurnoj kući u Puli, dok je Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec dana potpora za izradu materijala za nastavu na daljinu za djecu  poteškoćama u razvoju, a s ciljem pomoći djeci donirana je i Udruga za terapijske i rekreacijske aktivnosti "4 lista" iz Osijeka koja će sredstva iskoristiti za terapiju uz pomoć konja za djecu s poteškoćama u razvoju.

 

Hvalevrijednu inicijativu i uključenost zaposlenika podržali su i članovi Uprave OTP banke koji su i sami bili uključeni u proces odabira donacija, pri čemu je član Uprave Zvonimir Akrap istaknuo: „Mogu reći da je za mene ovo bilo jedno iznimno pozitivno i osvježavajuće iskustvo. Napraviti predah od uobičajenih poslovnih tema i video poziva, te zajedno sa kolegama koje nemam često priliku čuti i vidjeti, donijeti odluku kako učiniti nešto plemenito i iznova pokazati društvenu odgovornost u ovim kompleksnim vremenima, čini me ponosnim na sve nas.“

 

Svoju društvenu odgovornost u vrijeme krize OTP banka pokazala je svojim pravovremenim reakcijama i donacijama u iznosu od 2,9 milijuna kuna bolnicama u raznim krajevima Hrvatske, a osim zaposlenika na humanitarnu inicijativu potaknula je i svoje klijente kroz inicijativu “OTPetica za hrvatske bolnice“ u kojoj su korisnici OTPetice imali mogućnost zamjene svojih bodova za donacijske bonove. U periodu od 14.4.- 31.5.2020. uključilo se 2 633 korisnika programa koji su donirali bodove ukupne vrijednosti 111.060,00 kuna doniranih u jednakim iznosima sedam bolnica diljem Hrvatske.

 

SPONZORIRANO

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji