Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,922160
GBP
GBP
8,280305
USD
USD
6,341193
EUR
EUR
7,457243
Božinović trgovcima:
13.07.2020 | Vijesti
PRESS KONFERENCIJA NACIONALNOG STOŽERA

Božinović trgovcima: "Ne smijete poslužiti nekoga tko ne nosi masku, ako treba, zovite policiju"

Autor: Libero Portal
Foto: YT/MUP
"Imat ćemo mjere koje će uključivati i sankcije. Nadamo se da neće doći do toga. Veliki centri imaju zaštitare gdje nije problem ne pustiti osobu bez maske, u malim trgovinama ne smije se poslužiti nekoga bez maske"

Od danas su opet obavezne maske u svim zatvorenim prostorima i javnom prijevozu, nakon što je zadnjih 10-15 dana dramatično povećan broj novozaraženih korona virusom. Inače, danas imamo 53 nova slučaja zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, no osam županija je danas bez novozaraženih pa je stanje ipak bolje nego prethodnih dana. 

 

"Nemamo novih žarišta, osim nekoliko vjenčanja i proslava koje su nam donijele novooboljele. Imamo novo žarište u domu u Umagu, tamo kolege to rješavaju. Uzeto je 90 briseva i svi su negativni. U još jednoj zdravstvenoj ustanovi u sisačkoj županiji je uzeto puno briseva, ali nema pozitivnih slučajeva", rekao je Krunoslav Capak na press konferenciji Nacionalnog stožera koje će se zbog promijenjene situacije opet svakodnevno održavati. 

 

O mjerama je govorio i Davor Božinović navodeći da će nastavit ljudima objašnjavati koliko su maske korisne. 

 

"Naš temeljni pristup je obavještavati javnost, nije poanta u kaznama. Imat ćemo mjere koje će uključivati i sankcije. Nadamo se da neće doći do toga. Veliki centri imaju zaštitare gdje nije problem ne pustiti osobu bez maske, u malim trgovinama ne smije se poslužiti nekoga bez maske. Nema toliko policije ni inspekcija da mogu baš sve kontrolirati... Apeliramo na sve da zovu 112 ili policiju ako treba intervenirati", naveo je Božinović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji